Baharat Tüketmenin Bi Cok Faydaları
Keten tohumunun faydaları
Aktarlarda kolayca rastlayabileceğiniz keten tohumunun faydaları saymakla bitmiyor
GIDA olarak 10 bin yıldır kullanılan keten bitkisi, çok etkili bir gençlik ve güzellik kaynağı Kolesterol düşürücü, felç, kanser, unutkanlık önleyici, bağırsak çalıştırıcı etkisi bulunan keten tohumu, yıllara inat sizi gençleştiriyor Uzmanlar, sıvı şeklinde, salataların üzerine serpiştirilerek veya günde bir çorba kaşığı şeklinde tüketmeyi öneriyor İşte mucize besinin yararları
Faydaları saymakla bitmiyor
Cilt yapısını yeniler, parlaklık kazandırır
Mide-bağırsak sorunlarına karşı iyi geliyor
Bağırsakları yumuşatır
Kemikleri güçlendirir
Bağışıklık sistemini güçlendirir
Menopoza bağlı şikâyetleri hafifletir
Kalp-damar hastalıklarından korur
Kolesterol, şeker seviyesini dengeler
Yüksek tansiyonu düşürür
Romatizmal hastalıkları önler
Sinir sistemini güçlendirir
Hafızayı güçlendirir
Günde bir kaşık yeterli
Keten tohumunu kaynatılarak içilebilir, yada döverek, toz haline getirip, bir kaşık ağza atıldıktan sonra arkasından su içilebilirsiniz Çok özel bir tadı veya kokusu olmayan keten tohumu, kavrulunca güzel bir tada kavuşuyor Tohum şeklinde de tüketilebiliyorYemeklere, yoğurda, salatalara, müsliye, pasta, börek gibi unlu mamullere karıştırılabiliyor Günde 1-15 çorba kaşığı keten tohumu sağlıklı kalmak açısından yeterlilik gösteriyor
|