Yalnız Mesajı Göster

Soğan Suyunun Faydaları

Eski 10-19-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Soğan Suyunun Faydaları




Soğan Suyunun Faydaları

Soğan suyunun nefesinizi kötü kokutacağını düşünebilirsiniz ancak meyve ve sebze suları pek çok sağlık sorununun çözümünde kullanılmaktadır Soğan suyu da MÖ 4000 yılından günümüze pek çok hastalığın tedavisinde kullanılmakta

Anemi: Yüksek demir içeriği ile anemi tedavisine destek olur

Kolesterol: Günde yarım soğan yemek kalp ve damar sağlığını korumaya yardımcı olur

Eklem İltihabı: Gut ve romatizma gibi iltihaplı hastalıkların belirtilerini azaltır

Antiseptik: E coli ve salmonella gibi bakterilerle savaşarak tüberküloz ve sistit gibi idrar yolu enfeksiyonlarına karşı korur

Kan Basıncı: Çiğ, soğan suyu ya da yemeklerde kullanımı kan basıncını düşürmeye yardımcı olur

Kolesterol: Günde yarım orta çiğ soğan yemek önemli ölçüde tromboz seviyesini düzenler, LDL kolesterolü düşürmeye yardımcı olur ve kalp krizi riskini azaltır

Kolon Kanseri: Düzenli olarak soğan suyu kullanımı kolonda iyi bakteri oluşumunu destekler ve kolon kanseri riskini düşürür

Kabızlık: Kabızlık ve gaz nedeniyle oluşan şişkinliğin azaltılmasına yardımcı olur

Diyabet: Soğan insülin seviyesini aşağı çekerek glikoz toleransı geliştirmeye yardımcı olur

İdrar Söktürücü: Gut gibi vücudun fazla su tutmasına neden olan hastalıklarda fazla sıvının vücuttan atılmasına yardımcı olur

Kulak Çınlaması: Soğan suyuna batırılmış pamuk kulak üzerine konulduğunda çınlamayı hafifletir

Saç Dökülmesi: Yeterli araştırma olmamasına karşın bazı durumlarda soğan suyuyla saç derisine masaj yapılmasının belirli bir süre sonra tekrar saç çıkmasını sağlandığı görülmüştür

Osteoporoz: Kemiklerin zayıflamasını yavaşlatır Özellikle menopoz döneminde osteoporoz riski taşıyan kadınlarda etkilidir

Solunum: Soğan suyunu eşit miktarda balla karıştırarak günde 3-4 çay kaşığı tüketmek solunum yollarını açar Bu gribe karşı da etkilidir

İdrar Yolu Enfeksiyonu: Soğan suyu idrar yolu enfeksiyonu nedeniyle oluşan yanma hissini hafifletmeye yardımcı olur

Akneler: Bir miktar balla karıştırılan soğan suyunu akne tedavisinde kullanabilirsiniz

Öksürük: Yine bir miktar balla karıştırdığınız soğan suyu kuru öksürüğü kısa sürede kesecektir

Arı Sokması: Arı sokan yere bir pamukla soğan suyu sürerseniz şişliği alır ve kaşınmayı azaltır

Soğan alırken dış kabuklarının kuru olmasına dikkat edin Soluk ve üst tarafında renk kaybı olanları almayın Köklenme ve çimlenme olanlar bayat soğanlardır

Satın aldığınız soğanın kısa sürede bayatlamaması için direk güneş ışığından uzakta, kuru ve serin bir yerde muhafaza edin Patatesle soğanı yanı yerde saklamayın çünkü patatesin nemi soğanların daha kısa sürede bozulmasına neden olabilir

Soğan keserken gözlerin yaşarmasının nedeni soğanın içinde bulunan sülfürün açığa çıkmasıdır Bunun engellemek için 1 saat önceden suya yatırın ve mümkünse suyun içinde dilimleyin

Soğanı kestikten sonra oksitlenmeyi önlemek için hava geçirmez bir kapta saklayın ve en fazla 2 gün içinde tüketin

Soğan suyu pek çok hastalığa faydalı olsa da aşırı tüketimden kaçının



Alıntı Yaparak Cevapla