10-19-2012
|
#8
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yiyecekler &Amp; İçecekler &Amp; Sağlığımız
Karpuzun beyaz tarafı faydalı
Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nden Doç Dr Funda Elmacıoğlu sağlık yönünden birçok faydası bulunan karpuzun sıcak günlerde daha da fazla tüketilmesi gerektiğini söyledi
Uzmanlar, yaz aylarının en ideal meyvesi olan karpuzun kabuğunun altındaki beyaz bölümün birçok yararı olduğunu belirtti
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç Dr Funda Elmacıoğlu yaptığı açıklamada, sağlık yönünden birçok faydası bulunan karpuzun sıcak günlerde daha da fazla tüketilmesi gerektiğini söyledi
Karpuzun, yaz sıcaklarında en lezzetli serinleme yollarından biri olduğunu belirten uzman, karpuzun yüzde 95'inin su olduğunu ve vücudu temizleyici özelliği bulunduğunu vurguladı
Elmacıoğlu, ''karpuzun besin değeri diğer birçok besinde olduğu gibi kabuğunda saklı Bu nedenle, olabildiğince kabuğun altındaki beyaz kısım tüketilmeli'' dedi
Kalp ve böbrek için yararlı
Karpuzun böbrekleri çalıştırdığını belirten Elmacıoğlu ''karpuz idrar söktürüyor, böbreklerdeki üre ve ürat tuzlarını temizliyor Kum ve taştan yakınanların da tercih etmeleri gerekiyor Antioksidan özelliğiyle çeşitli kanser türlerine karşı etkili olan bu meyve kalp, böbrek fonksiyonlarının ve kan basıncının düzenlenmesine de yardımcı olur" dedi
Karpuz rejiminin, kısa sürede kilo vermek için ideal yöntem olduğunu söyleyen Elmacıoğlu, "karpuz, bol miktarda su, şeker barındırması ve boşaltımı hızlandırması gibi özellikleri nedeniyle kilo vermeyi sağlayabiliyor" diye konuştu
|
|
|