Yalnız Mesajı Göster

Vitaminleri Kullanma Klavuzu

Eski 10-19-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Vitaminleri Kullanma Klavuzu




Üzümün Faydalari

Dünyanın en sevilen içeceklerinden birine hayat veren üzüm, tadıyla ve taze yiyebileceğimiz en yaygın meyve olma özelliğini taşıyor

Kurusundan bile faydalandığımız, sirke ve pekmez ürettiğimiz üzüm, eskiden efsanelerin meyvesi ve tanrıların güç kaynağı olarak kabul edilirmiş Şekeri ve mineralleri bol olan bir meyve için bu da doğal sanırız

Üzüm yeryüzünde kültürü yapılan en eski meyve türlerinden birisidir Anavatanı Anadolu ‘yu da içine alan Küçük Asya denilen, Kafkasya'yı da kapsayan bölgedir

Diğer meyvelerle kıyaslandığında en fazla çeşide sahip olan türlerden biridir

Üzümü satın alırken dikkat edilmesi gerekenler:

Taze, tıknaz, sert ve parlak renkliler en güzel olanlarıdır

Yeşil üzüm alıyorsanız hafif sarımsı, kırmızımsı;

Siyah üzüm alıyorsanız koyu renkli olmasına dikkat edin

Üzüm, biraz pudramsı bir görünüşle kendini belli eden bir parlaklıkta olmalıdır

Kurumuş kahverengi saplar, üzümün bayat olduğuna işaret eder

Üzüm, mutlaka soğuk saklanmalıdır Oda sıcaklığı üzümün yumuşamasına neden olur

Yararları:

Bedeni ve zihni gücü artırır

Kanı temizler Kan yapar

Bol miktarda potasyum ve demir bulunuyor A, B1, B2, B3, B6, C ve E vitamini açısından da zengindir

Vücutta biriken zararlı maddelerin dışarı atılmasını sağlar

Taze üzüm, fosfor, kalsiyum, sodyum, magnezyum, folik asit içerdiği gibi zengin bir potasyum kaynağıdır

Yüksek tansiyonu düşürür

Mide ülseri, gastrit, karaciğer hastalıkları, dalak hastalıkları, romatizma ve mafsal iltihabında faydalıdır

Diş çürümelerini önler

Çok şekerli bir besin olduğu için şeker hastalarının bir uzmana danışarak tüketmesi önerilir

Sindirim sorunu olanlara iyi gelir

Kabızlığı giderir

Kalbi kuvvetlendirir

Hamilelerin mide bulantısını önler

Cilt güzelliğini sağlar

Böbreklerdeki kum ve taşların düşürülmesine yardımcı olur

Oldukça da Besleyicidir


Alıntı Yaparak Cevapla