10-19-2012
|
#2
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ev Yapımı İçecekler Hakkında Bilgi
Malzemeler:
7 yemek kaşığı şeker
3- 4 tatlı kaşığı yeşil çay
2 limonun suyu ve kabukları
1 litre soğuk su
1 bardak kaynar su
bir kaç yaprak taze nane
Önce yeşil çayı 1 bardak kaynar su ile bir demliğin içinde 5 dakika kadar demliyoruz Ardından sürahimizi alıp içine süzdüğümüz yeşil çayımızı ve şekeri koyup güzelce karıştırarak şekeri eritiyoruz Üzerine limon suyunu ve kabuklarını ilave edip tekrar karıştırıyoruz Ice – tea püf noktası ise tam burada, gerçek ice – tea lezzetini eldehttp://,
etmek için sıcak olan yeşil çayımızı bir anda soğutmamız gerekiyor Bunun için soğuk suyu da sıcak yeşil çayın üzerine ilave edip tekrar karıştıyoruz Üzerine bir kaç yaprak taze nane atıp buzdolabında 2 saat kadar soğuması için bekletiyoruz Servis etmeden önce tekrar karıştırmayı ve bardaklara buz koymayı unutmayın Dilerseniz sade ya da aromalı yeşil çaylar ile hazırlayabilirsiniz
Üzüm Şerbeti
Rengiyle, kokusuyla ve enfes tadıyla serin serin içeceğiniz bu Üzüm Şerbetinin tarifi de ;
Malzemeler
• 2 litre su
• 500 gr üzüm
• 200 gr toz şeker
• 1 adet limonun suyu
• 1 yemek kaşığı bal
• 1 adet defne yaprağı
Yapılışı
1 Üzümleri toz şekerle birlikte ezin
2 Üzerine limon suyu, renklendirici, bal ve defne yaprağını ekleyip karıştırın ve 8 saat bekletin
3 Bekleme süresinden sonra üzerine suyu ekleyip kaynatın
4 Kaynadıktan sonra soğutun ve servis edin Oldukça pratik  
Çilekli Erik Suyu
Malzemeler:
Yarım kg çilek
Yarım kg kırmızı erik
1 su bardağı toz şeker
Su
Hazırlanışı:
Çileği ve eriği yıkayıp bir tencereye koyun
Üzerini geçecek kadar su ekleyip kaynatın
Süzgeçten geçirip toz şekeri ilave edip karıştırın İstediğiniz kadar su ekleyerek kıvamına getirip soğutun
Karışık Meyve Şerbeti
Malzemeler:
• 1 çay bardağı kurutulmuş meyve
• 1 çay bardağı kurutulmuş kuş üzümü
• 1 adet limonun suyu
• 1 su bardağı şeker (Şeker tercihinize göre arttırıp azaltabilirsiniz )
• 6 su bardağı su
• 1 çay kaşığının ucuyla gıda boyası (Güzel renk alması için)
Yapılışı:
1 Gıda boyası hacrindeki tüm malzemeler bir tencereye alınır
2 Orta ateşte kaynayana kadar pişirilir
3 Ocaktan almadan önce bir çay bardağında şerbetin suyundan bir miktar alınıp, gıda boyası eritilir ve kaynayan tencereye dökülür altı kapatılır (İstenirse gıda boyası katılmayabilir )
4 Soğuyunca servis edilir
Ahududu Şurubu
Kullanılan Malzemeler :
30 gr limon tuzu
1 kg ahududu
1 5 kg şeker
Yapım Şekli :
* Ahududuyu ayıklayıp, temizleyin, sonra bol suda, yıkayın Bir süzgeçte süzün
* Ahududuyu toz şekerle ovalaya ovalaya yoğurun ve şekerin tamamen erimesi için on iki saat kadar bir kenarda bekletin
*Şeker tamamen eridiğinde http://,
ahududuyu, ince delikli bir süzgeçten geçirin ve sıkarak süzün
* Süzgeçte kalan posaya yarım su bardağı su koyun, tekrar yoğurup sıkın ve süzün
*Elde ettiğiz şuruba 30 gr limon tuzu katıp eritin
* Süzgeçten geçirin ve bir şişeye doldurup serin bir yerde muhafaza edin Bir su bardağına iki parmak şurup koyun, üzerini suyla tamamlayıp karıştırdıktan sonra servis yapın
Kızılcık Şurubu
Kızılcıktaki C vitamini portakaldakinin iki katı olması nedeniyle kansere karşı koruduğu uzmanlar tarafından söylenmektedir Bu sağlıklı meyveyi tadı çok ekşi olduğundan dolayı sizde yiyemeyenler arasındaysanız onu iftar sofralarınız için buz gibi bir şuruba dönüştürmeye ne dersiniz? Sağlık ve serinliği yaşayacağınız o nefis Kızılcık Şurubunun işte tarifi…
Malzemeler
• 1 kg kızılcık
• 2 su bardağı su
• 2 limon
• 1 kg toz şeker
Yapılışı
1 Kızılcıkları yıkayın ve kevgirin içinde iyice bastırarak ezip suyunu süzün
2 Ezdiğiniz kızılcıkların suyuna tozşeker ve suyu ekleyerek koyu şurup haline getirin
3 Hazırladığınız bu karışıma limon suyu ilave edip kaynatın ve soğumaya bırakın
4 Servis yapacağınız zaman dilediğiniz miktarda su ekleyip soğuk servis edin
Avakado Rüyası
Kullanılan Malzemeler :
50gr muz (1/2)
100 gr avakado (1/2)
300 ml elma suyu
Yapım Şekli
Avokado, muz ve elma suyunu mikser yardımıyla püre haline getirin Kırmış olduğunuz buzlarla servis yapın
Böğürtlenli Shake
Kullanılan Malzemeler :
1 Su bardağı böğürtlen
2 Çorba kaşığı çikolata sosu
1 çay bardağından biraz az suyla eritilmiş nescafe
1 çay bardağı süt
1 çay bardağından biraz fazla çikolatalı süt
1 5 Su bardağı vanilyalı,kaymaklı veya cappucinolu dondurma
Yapım Şekli :
Tüm malzemeyi mikserle çırpın Bardağa doldurduktan sonra üzerini çırpılmış krem şanti ile süsleyerek servis yapın
Cazibe
Kullanılan Malzemeler:
Yarım su bardağı su (maden suyu)
2 su bardağı portakal suyu
1 bardak üzüm suyu
50 gr ahududu
3-4 buz parçası
Yapım Şekli :
*Ahududuları robotta püre halinde ezin 2-3 buz parçası, ahududu ezmesi, üzüm ve portakal sularını su shakera alıp karıştırın
* Kadehe koyun soğuk olarak servis yapın
Karanfilli Erik Suyu
Malzemeler:
Yarım kg kırmızı erik
3-4 adet karanfil
Yarım su bardağı toz şeker
Su
Hazırlanışı:
Erikleri yıkayıp çekirdeklerini çıkartıphttp://,
tencereye dizin, üzerine toz şekeri serpip, karanfilleri ekleyin Üzerini 2 parmak geçecek kadar su koyup kaynamaya bırakın
Kaynayınca altını kapatıp, ılınmaya bırakın
Bir tencereye süzgeç koyup erik suyunu döküp ezerek suyunu çıkartın Süzgeçte kalan posayı alın Tencereye çıkan suyu koyu ise su ilavesi yapın
4 Şekerini kontrol ederek cam şişeye koyup soğutup servis yapın
Ihlamurlu Limonata
Malzemeler:
Bir avuç kadar kuru ıhlamur
1 su bardağı su
1 adet limon
1 çay bardağı toz şeker
5-6 adet buz
Hazırlanışı:
Demliğe suyu koyup kaynatın İçine ıhlamuru atıp ocağın altını kapatın ve demlenmeye bırakın
Süzgeçten geçirip bir bardağa alın Şekeri ilave edip karıştırın
Limonu sıkıp ıhlamura ilave edin Soğutup veya içine buz parçaları ekleyip soğuk servis yapın
Evde Gazoz Yapımı
Malzemeler:
· Limon Tuzu
· Maden Suyu
· Su
· Şeker
· İsteğe bağlı olarak limon
Suyun içinde Limon Tuzunu ve şekeri eritin Üstüne bir miktar Maden Suyu atın Köpürecektir İsteyen limon sıkarak tatlandırabilir
Başka Şekilde Ev Yapımı Gazoz
Malzemeler: Bir şişe Maden Suyu için yarım limon kabuğu rendesi ve suyu, bir yemek kaşığı şeker, bir kaç yaprak taze nane
Yarım maden Suyu ve diğer tümhttp://, malzemeler blender'a konur, çekilir Bardağa alınır ve kalan maden Suyu ilave edilir Maden Suyunun kalanının sonradan ilave edilmesinin nedeni karıştırırken asidinin kaybolmasını önlemek için Daha fazla miktarda da yapabilirsiniz Maden Suyunu az tutun sonra karıştırıp bardaklara bölün
Ayrıca nar yada portakalla da yapılabilir Biraz taze zencefilde hoş bir tat verir
Kivi Gazozu
Kivi gazozu ile hem sakinleşin, hem gençleşin sonra da (tarifteki kividen bir tatlı kaşığı çalarak) cildinizi canlandırıp, bu güzel güne ışıl ışıl merhaba deyin
Malzemeler:
· 6 adet olgun kivi,
· 1 şişe maden suyu ,
· 1 adet taze sıkılmış limon suyu,
· yeteri kadar basit şurup,
· yeteri kadar buz
Hazırlanışı:
· Basit şurup: 1 su bardağı su ile 1 su bardağı şekeri, şeker eriyene kadar kaynatın Soğuduktan sonra kullanılmaya hazırdır Basit şurubu bir kavanozda buzdolabında bir hafta saklayabilirsiniz
· Kivileri katı meyve sıkacağında sıkın Bir sürahi içinde kivi suyunu, limon suyunu ve dilediğiniz kadar basit şurubu iyice karıştırın
· Hazırladınız meyve suyunu bol buz koyduğunuz kokteyl bardaklarına koyduktan sonra, köpürmesi için maden suyu ekleyin ve bir dilim kabuklu kivi ile süsleyerek bekletmeden (meyvenin vitamin değerini kaybetmemesi için) servis edin
Dikkat edelim!
· Basit şurubu tatlandırmak için kullanıyoruz Miktarını istediğiniz gibi ayarlayın Şekerle aranız yoksa, basit şurubu hiç eklemeyin
· Hazırladığınız karışımı servis etmeden önce iyice karıştırın
· Kivinin çekirdeklerini istemiyorsanız, kivileri sıktıktan sonra tel süzgeçten geçirerek çekirdeklerini ayırın
· Maden suyunu tam servis sırasında ekleyin
|
|
|