10-19-2012
|
#4
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hangi Hastaliga Hangi Yiyecek?
MENOPOZ
Nohut: Sebze hormonu "fitoöstrojen" içerir Bunlar östrojenin vücuttaki etkilerini dengeler ve menopozun yarattığı etkilere karşı korur Sebze proteininin en zengin kaynaklarından birisidir
Kola: Kafein vücudun yorgunluğunu alır ve konsantrasyonu sağlar
Üzüm: İçerdiği "elajik" asit sayesinde menopozun neden olduğu kemik erimesine karşı korur Kandaki östrojen seviyesini yükselterek de menopoz semptomlarını en aza indirir
Kuru erik: Sadece iki-üç adet yemek dahi vücudun ihtiyacı olan antioksidanları karşılar İdrar yolları kaslarını rahatlatır Bu da kolon kanserine karşı korur Demir, A vitamini, B6 vitamini ve potasyum içerir İçerdiği yüksek orandaki bor minerali sayesinde menopoz dönemindeki kadınlarda östrojen seviyesini dengede tutar
Tatlı patates: Adrenal salgılayan bezleri güçlendirerek vücuda enerji sağlar Fosfor, magnezyum, kalsiyum, C vitamini, potasyum ve folik asit içerir
ROMATİZMA
Enginar:Vücuttaki zehiri atma etkisi sayesinde başta romatizma olmak üzere gut hastalığı ve eklem yanmasına karşı birebirdir Folik asit ve potasyum kemikleri güçlendirir
Domates:C vitamini boldur
Tahıl: İçerdiği doğal kimyasallar, romatizmanın yol açtığı eklem yanmaları ve romatizmal ağrıları hafifletir
Kekik:Timol adı verilen bir tür doğal yağ, vücuttaki diğer yağların parçalanmalarını sağlar Kekik yağı banyoda sürüldüğü zaman romatizma ağrılarını büyük oranda azaltır
Zencefil: Uyarıcı etkileri kan damarlarını genişletip kan dolaşımını artırarak romatizma ağrıları ve yanmaları yok eder
SİSTİT
Kuşkonmaz:Folik asit, C ve E vitaminleri içerir Yenilen besinlerin vücuttaki zehirli kalıntılarını atmayı sağlar Karaciğer ve böbreklerin çalışmasını kolaylaştırır, destekler Bu nedenle doktorlar, sistit hastalarının mutlaka kuşkonmaz yemeleri gerektiğini söylüyor
KANSIZLIK
Hurma:Türüne göre değişse de hurmaların birçoğu yüksek oranda demir içerir Besin değeri yüksek ve önemli bir enerji kaynağıdırlar Doğal müshil etkisine sahiptir Kurutulmuş olanlarına göre daha yüksek oranda su ve daha düşük kalori içerir
İDRAR VE BÖBREK
Pancar:Böbrekleri çalıştırır Önemli bir potasyum kaynağıdır Vücuttaki tuz oranını dengeler Bu sayede böbrekler ve idrar yollarının çalışmasını destekler
Kavun:Orta boy bir kavunun yarısı, günlük C vitamini ihtiyacını tamamen karşılar A vitamini ve betakaroten içerir Bunlar antioksidan, yani vücudu temizleyici etkiye sahiptir Böbrekleri rahatlatır Yüksek miktarda su ve düşük miktarda kalori içerir
|
|
|