Yalnız Mesajı Göster

Hangi Hastaliga Hangi Yiyecek?

Eski 10-19-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hangi Hastaliga Hangi Yiyecek?




DİYABET

Kuru fasulye: Lif açısından zengin bir besindir Bu da diyabet riskini büyük oranda azaltırİçerdiği karbonhidratları vücudun şekere dönüştürmesi uzun sürer

Mercimek: B vitamini, demir, kalsiyum, potasyum, fosfor ve magnezyum içerir Çözünebilir lif içermesi sayesinde kandaki kolesterol oranını düşürür Bu nedenle diyabet ve kalp hastaları için kaçınılmaz bir besindir

BAŞ AĞRISI

Nane: Nane çayı baş ağrılarını dindirmek için birebirdir İçerdiği mentol ve mentol doğal yağları sayesinde mideyi rahatlatma etkisine de sahiptir

Biberiye:Kimyasal içerikleri sayesinde doğal bir ağrı kesici görevi görür

Çikolata: Doğal antidepresan özelliği vardır Çikolata magnezyum ve demir içerir Sinirleri gevşetici özelliği sayesinde baş ağrısını dindirir

VÜCUT SU TUTMUŞSA

Kuş üzümü: 100 gramı günlük C vitamini ihtiyacının tam 3 katını karşılar Antibakteriyel ve yanmayı önleyici etkileri vardır Zengin potasyum ve düşük tuz içeriği, dehidratasyonu olanlar için önemli bir doğal ilaçtır

Kabak: 100 gram kabak günlük folik asit ihtiyacının 4`te birini karşılar Yüksek orandaki potasyum sıvı-tuz dengesini sağlar

Tahıl: İdrar yollarını açıcı, çalıştırıcı ve rahatlatıcı etkileri sayesinde dehidratasyonu rahatsızlığı bulunanların mutlaka yemeleri gerekir Mideyi rahatlatıcı özelliği vardır

EĞER MİDENİZ RAHATSIZSA

Tarçın:Mide yanmalarını ve kusma hissini alır

Hindistan cevizi: Sütlü içeceklere eklendiği zaman mideyi gevşetici ve gazını alıcı bir etki yaratır Mide bulantılarını önler

Lahana: Mayalanma sırasında laktik asit üretir Bu da sindirim sistemindeki zararlı bakterileri öldürerek sindirime yardımcı olur

GUT (DAMLA HASTALIĞI)

Hamsi:Omega-3 yağı açısından çok zengindir Kolesterol seviyesini düşürür Kanın pıhtılaşmasını önleyerek damar tıkanıklığı, kalp krizi ve dolayısıyla da felç geçirme riskini düşürür Haftada en az 1 kez yemek gerekir Kalp hastaları için bu miktar haftada 3-4 porsiyon olmalıdır

ADET SANCISI

Muz:İçerdiği yüksek oranda B6 vitamini sayesinde kadınların adet dönemi sancılarını büyük oranda azaltır Doğal bir ağrı kesici gibidir

Tarçın:Koli basilinin üremesini önler Limon çayına balla birlikte eklenerek içildiğinde hem nezlenin yol açtığı boğaz ağrılarına hem de adet dönemi sancılarına iyi gelir

HAMİLELİK

Enginar:Bol miktarda folik asit ve potasyum içerir Düşük yağ oranı, sindirimi kolaylaştırıcı etkisi, antioksidan özellikleri sayesinde anne adayı ve bebeğin sağlığına önemli faydaları vardır

Böğürtlen:E vitamini içerir Vücuttaki zararlı besin atıklarının temizlenmesini sağlar C vitamini boldur Cenini korur

ÇÖLYAK HASTALIĞI

Kestane: Önemli bir enerji kaynağıdır Kolayca sindirilebilir Çölyak hastaları için buğday içermeyen un kaynağı olabilir E ve B6 vitaminleri içerir yağ oranları düşüktür

TİROİD

Midye:Omega-3 yağı açısından zengin bir besin kaynağıdır İçerdiği selenyum minerali tiroit bezlerinin normal işleyişi için gereklidir

FELÇ

Turunçgiller:C vitamini zengini turunçgiller içerdikleri flavonoid adlı antioksidanlar sayesinde atardamarların, kalbin zarar görmesini önlüyor Portakal içerdiği folik asit, kalp dostu potasyum ve kalsiyum sayesinde sağlıklı alyuvar hücrelerinin çoğalmasına neden oluyor

Hamsi:Kolesterolü düşüren ve kan pıhtılaşmasını önleyen Omega-3 bol bol var

ASTIM

Soğan Kükürt bileşimleri atardamarların zarar görmesini önler Soğan; kemik erimesine de iyi geliyor

ARTİRİT

Enginar:Enginarın en büyük özelliği toksinleri temizleme yeteneğidir Bu nedenle artirit ve romatizması olan hastalara özellikle tavsiye ediliyor Cynarine adlı madde, karaciğer ve safra kesesinin rahatsızlanmasını engelliyor






Alıntı Yaparak Cevapla