Yalnız Mesajı Göster

Karabuğdayın Yararları

Eski 10-19-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karabuğdayın Yararları




Karabuğdayın Yararları

Hormonların, ilaçların ve glikozların işlenmesinde karaciğere destek olur

Kolesterolü düşürür

İçeriğinde magnezyum dolaşımı hızlandırır ve kan basıncını azaltır

Kan damarlarını rahatlatır

Karaciğer hastalıklarına karşı destek olur

Hormona bağlı kanser türlerine karşı koruma sağlar

X ray (röntgen, ışın tedavisi) gibi zararlı ışınların etkisini hafifletir

Karabuğdayın tüketilmeden önce iyice yıkanması gerekir Eğer yemeklerde kullanmadan tüketmek istiyorsanız 2 kaşık karabuğday ununu 250 ml suda 6-8 saat arası bekleterek yemeklerden yarım saat önce aç karnına tüketebilirsiniz

Karabuğday ununu pirinç unu yerine yemeklerde kullanabilirsiniz 24 saat suda beklettikten sonra (suyu 1-2 kez değiştirin) kaynatın ve 20 dakika kadar soğumasını bekleyin Puding gibi tatlıları karabuğday ile hazırlayabilirsiniz

Karabuğday unu buzdolabında muhafaza edilmeli ve birkaç ay içinde tüketilmelidir



Alıntı Yaparak Cevapla