Konu
:
Karabuğdayın Yararları
Yalnız Mesajı Göster
Karabuğdayın Yararları
10-19-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karabuğdayın Yararları
Karabuğdayın Yararları
Hormonların, ilaçların ve glikozların işlenmesinde karaciğere destek olur
Kolesterolü düşürür
İçeriğinde magnezyum dolaşımı hızlandırır ve kan basıncını azaltır
Kan damarlarını rahatlatır
Karaciğer hastalıklarına karşı destek olur
Hormona bağlı kanser türlerine karşı koruma sağlar
X ray (röntgen, ışın tedavisi) gibi zararlı ışınların etkisini hafifletir
Karabuğdayın tüketilmeden önce iyice yıkanması gerekir
Eğer yemeklerde kullanmadan tüketmek istiyorsanız 2 kaşık karabuğday ununu 250 ml suda 6-8 saat arası bekleterek yemeklerden yarım saat önce aç karnına tüketebilirsiniz
Karabuğday ununu pirinç unu yerine yemeklerde kullanabilirsiniz
24 saat suda beklettikten sonra (suyu 1-2 kez değiştirin) kaynatın ve 20 dakika kadar soğumasını bekleyin
Puding gibi tatlıları karabuğday ile hazırlayabilirsiniz
Karabuğday unu buzdolabında muhafaza edilmeli ve birkaç ay içinde tüketilmelidir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul