Konu
:
Zencefil Çayı Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Zencefil Çayı Nasıl Yapılır
10-19-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zencefil Çayı Nasıl Yapılır
Zencefil Çayı - Zencefil Çayı Nasıl Yapılır
Zencefil çayı: Değirmende inceltilmiş yarım tatlı kaşığı zencefil , bir bardak dolusu soğuk suya eklenir, hafif ısıda kaynama derecesine kadar ısıtılır
5-6 dakika hafif ısıda kaynatılır ve süzülür
Gerektiğinde bir bardak taze demlenmiş çay soğutulmadan içilir
Zencefil çayının diğer bir hazırlanış şekli : Bir çaydanlıkta kaynatılmış 4 fincan suya büyükçe bir parça taze zencefil veya 1-2 kök kuru zencefil, 1 çubuk tarçın (yaklaşık 3 cm
), 4 kakule tanesi, 3 diş karanfil, 1-2 yaprak taze nane katılır
Çaydanlık ateşten alınıp kapağı kapalı olarak 15 dakika demlenmesi sağlanır
Daha sonra 2 yemek kaşığı siyah çay veya arzuya göre 1 tatlı kaşığı yeşil çay eklenir
Karışım, 5 dakika dinlendirilir
Süzüldükten sonra esmer şeker veya bal ile tatlandırılır
Tatlandırıcı olarak bal kullanılacaksa, çayın biraz ılınmasını beklemek gerekir
Sıcak gıdalara bal katmak sağlık açısından uygun değildir
Zencefil Çayı Nasıl Yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul