Yalnız Mesajı Göster

Patlıcanın Saglıgımız İçin Faydaları - Patlıcan Bitkisinin Yararları

Eski 10-19-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcanın Saglıgımız İçin Faydaları - Patlıcan Bitkisinin Yararları




Patlıcan - Patlıcanın saglıgımız için faydaları - Patlıcan bitkisinin yararları

Patlıcan: (Aubergine / Aubergine / Aubergine / Eggplant / Solanum melongena) Sebze olarak yenilen, mor renkli, uzunca silindirik veya yuvarlak bir yaz sebzesidir Vatani tropik Hindistan’dir Sicak memleketlerde yetistirilir Orta ve kuzey Avrupa’da çok az taninmis olmasina ragmen, memleketimizde yazin çok yaygin yenen bir sebzedir Patlicanin uzunca olanlarina daha çok kemer patlicani, yuvarlak olanina tophâne veya bostan patlicani adi verilir Patlicanin az çekirdekli veya çekirdeksiz ve eti yumusak olani makbuldür Çesitli yemekler ve tursusu yapilir Özellikle zeytinyagli yapilarak yenmesi tevsiye edilmektedir

Kullanildigi yerler: Kansizligi giderir Karaciger ve pankreasin düzenli çalismasini saglar Kilo vermeye yardimci olur Böbrek yanmalari ve agrilarini keser Sinirleri yatistirir Kalp çarpintilarini giderir Cilt hastaliklari, seker, mide, barsak ve karaciger hastaliklari asiri derecede olanlar yememelidir



Alıntı Yaparak Cevapla