Konu
:
Bitkisel Reçeteler
Yalnız Mesajı Göster
Bitkisel Reçeteler
10-19-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bitkisel Reçeteler
TÜKETİRKEN DİKKAT ETMENİZ GEREKENLER
Besin değerinin kaybolmaması için sebzeler az suyla, buharlı tencere veya toprak güveç kaplarında zeytinyağıyla pişirilmelidir
Havucu rendelemek B ve C vitaminlerinin kaybolmasına yol açar
Ayrıca sebze ve meyveleri vitaminlerinin kaybolmamısı için kalın doğramak gerekir
Meyveler tok karnına değil, aç karnına ya da yemekten 2 - 3 saat sonra tüketilmelidir
MEYVELERİN KURUTULMASI
Meyveler diğer bitkisel ürünlerden farklı olarak olgunlaşmadan önce toplanıp kurutulur
Böylelikle dayanıklı olmaları sağlanır
Ağrıyan kemikler:
Havuç, lahana ve maydanoz karışımının suyu
Baş ağrısı:
Elmayla birlikte karıştırılan kereviz suyu
Boğaz ağrıları:
Turp + limon
Ezilme, çürüme:
Portakal suyundaki bioflavonoid kan damarını ve kılcal damarları güçlendirir
Ezik ve çürükler daha çabuk iyileşir
Grip:
Bir bardak kızılcık suyu ya da elma + kızılcık, elma + üzüm + ananas suyu
Hemoroid:
İçinde özellikle patates bulunan içecekler öneriliyor
Patates + havuç + elma + maydanoz suyu ya da patates + elma + armut suyu
Kabızlık:
Patates + havuç + elma + maydanoz suyu iyi bir tercihtir
En çok işe yarayan meyve suyu ise elma + armuttur
İktidarsızlık:
Lahana, brokoli, kıvırcık yapraklı lahana suyu
Mide asidi:
Havuç + salatalık + pancar suyu ya da havuç + lahana + kereviz suyu mideyi yatıştırmaya yardım eder
Mide ülseri:
Lahana ya da patates suyu
Sakinleştirici:
Havuç ve lahana suyunu karıştırın
Sindirimi kolaylaştırıcı:
Karnabahar, havuç ve maydanoz suyu
Yorgunluk:
Tek başına havuç ya da elma, kereviz ve maydanozdan herhangi biriyle birlikte sıkılmış meyve suyu
Sigara dumanı:
Kereviz ya da çilek suyu
Uykusuzluk:
Havuç ve kereviz sapının suyunu karıştırın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul