Yalnız Mesajı Göster

Bitkisel Reçeteler

Eski 10-19-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bitkisel Reçeteler




TÜKETİRKEN DİKKAT ETMENİZ GEREKENLER
Besin değerinin kaybolmaması için sebzeler az suyla, buharlı tencere veya toprak güveç kaplarında zeytinyağıyla pişirilmelidir Havucu rendelemek B ve C vitaminlerinin kaybolmasına yol açar Ayrıca sebze ve meyveleri vitaminlerinin kaybolmamısı için kalın doğramak gerekir Meyveler tok karnına değil, aç karnına ya da yemekten 2 - 3 saat sonra tüketilmelidir

MEYVELERİN KURUTULMASI
Meyveler diğer bitkisel ürünlerden farklı olarak olgunlaşmadan önce toplanıp kurutulur Böylelikle dayanıklı olmaları sağlanır

Ağrıyan kemikler: Havuç, lahana ve maydanoz karışımının suyu

Baş ağrısı: Elmayla birlikte karıştırılan kereviz suyu

Boğaz ağrıları: Turp + limon

Ezilme, çürüme: Portakal suyundaki bioflavonoid kan damarını ve kılcal damarları güçlendirir Ezik ve çürükler daha çabuk iyileşir

Grip: Bir bardak kızılcık suyu ya da elma + kızılcık, elma + üzüm + ananas suyu

Hemoroid: İçinde özellikle patates bulunan içecekler öneriliyor Patates + havuç + elma + maydanoz suyu ya da patates + elma + armut suyu

Kabızlık: Patates + havuç + elma + maydanoz suyu iyi bir tercihtir En çok işe yarayan meyve suyu ise elma + armuttur

İktidarsızlık: Lahana, brokoli, kıvırcık yapraklı lahana suyu

Mide asidi: Havuç + salatalık + pancar suyu ya da havuç + lahana + kereviz suyu mideyi yatıştırmaya yardım eder

Mide ülseri: Lahana ya da patates suyu

Sakinleştirici: Havuç ve lahana suyunu karıştırın

Sindirimi kolaylaştırıcı: Karnabahar, havuç ve maydanoz suyu

Yorgunluk: Tek başına havuç ya da elma, kereviz ve maydanozdan herhangi biriyle birlikte sıkılmış meyve suyu

Sigara dumanı: Kereviz ya da çilek suyu

Uykusuzluk: Havuç ve kereviz sapının suyunu karıştırın



Alıntı Yaparak Cevapla