Yalnız Mesajı Göster

Hangi Bitkiler Hazırlanırken (Demlenirken) Üzeri Kapatılmalı

Eski 10-19-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hangi Bitkiler Hazırlanırken (Demlenirken) Üzeri Kapatılmalı




Hangi bitkiler hazırlanırken (demlenirken) üzeri kapatılmalı

Eğer, hazırlayacağınız bitki taze ise, mutlaka ağzı kapalı olarak kısk ateşte demlenmelidir Eğer, kullanacağınız bitki kurutulmuş ve eterik yağlar içeriyor ise, mutlaka ağzı kapalı ve kısık ateşte demlenmelidir

Kurutulmuş olmasına rağmen eterik yağ içeren bitkiler, adaçayı, lavanta, karabaş gibi bitkilerdir ve kurutulmuş olmalarına rağmen mutlaka ağzı kapalı olarak kısık ateşte demlenmelidir Örneğin, kurutulmuş olmalarına rağmen eterik yağ içermeyen ebegümeci, ısırgan, yulaf samanı gibi bitkilerin ağzı kapalı olma şartı yoktur

Mühim Not: Çiçekleri üzerinde olan tüm bitkiler, ister kurutulmuş ister taze olsun, eterik yağ içerip içermediğine bakılmaksızın mutlaka ağzı kapalı olarak kısık ateşte demlenmelidirler Örneğin, çiçekleri, yaprak ve ince sapları ile beraber kullanılan taze veya kurutulmuş papatya, lavanta, karabaş, aynısafa, hatmi gibi tüm çiçekli bitkiler ağzı kapalı olarak önerilen sürede kısık ateşte demlenmelidirler



Alıntı Yaparak Cevapla