Çayın Sağlık Şifa Tablosu
Çayın Sağlık Şifa Tablosu
ÇAY SAĞLIK TABLOSU
Çaydaki Bileşikler ve Miktarları Biyolojik Etkileri
Polifenoller,
Kateşinler ve Okside Olmuş Türevleri
% 10~ 25 (Kuru Çay Yaprağında) Kolesterol ve kandaki LDL seviyesini düşürür
Kan basıncındaki artışları geciktirir
Kırmızı kan hücrelerinin pıhtılaşmasını geciktirir
Gıda alerjisini önler
Barsaklardaki sindirimi geliştirir ve kokuyu önler
Flavonollar
%06~ 07 Kan damarlarının bağışıklığını artırır
Kan basıncını düşürür
Kokuyu elimine eder
Kafein
% 2~ 4 Merkezi sinir sistemini uyarır
Ruhsal rahatlık verir
Kalbi güçlendirir
Astımı önler
Metabolik nispeti artırır
Bileşik Şekerler (Glikositler) Kan şekerinin yükselmesini önler
C Vitamini
% 150~ 250 mg Kan kanserini önler
Anti-karsinojeniktir
E Vitamini
% 25~ 70 mg Anti-karsinojeniktir
Kısırlığı önler
Karoten
% 13~ 29 mg Anti-karsinojeniktir
Bağışıklığı artırır
Sapon
Tahminen %01 Anti-karsinojeniktir
İltihaplanmayı önler
Florid
90~ 350 PPM Diş çürüklerini önler
Çinko
30~ 75 PPM Tadım hücrelerinin tat alma bozukluklarını önler
Deri iltihaplanmasını önler
Bağışıklık seviyesini düzenler
Selenyum
1,0~ 1,8 PPM Anti-karsinojeniktir
Kalp kaslarının bozulmalarını önler
Magnezyum Oksit
400~ 2000 PPM Etil sindirimine yardım eder
|