Yalnız Mesajı Göster

Her Derde Deva Bitkiler Şifalı Bitkiler

Eski 10-19-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Her Derde Deva Bitkiler Şifalı Bitkiler




K KARANFIL:
Mikroplari öldürür Agrilari dindirir Sinirleri uyarir Hazmi kolaylastirir Koku giderir Istah açar
KEKIK:
Bedeni kuvvetlendirir Hazmi kolaylastirir Kalp çarpintisini keser Bagirsak iltihaplarini iyilestirir Bagirsak solucanlarinin düsürülmesine yardim eder Kandaki seker miktarini azaltir
KIRMIZI BIBER
Bulasici hastaliklara karsi etkili Vücudun özellikle bulasici hastaliklara karsi olan direncini artiriyor Portakaldan daha fazla miktarda C vitamini içeren bu sebze, ayni zamanda içerdigi beta karotin ile bagisiklik sistemimizi güçlendiriyor
100 gram kuru kirmizi biberin 318 kalori enerji verdigini, 148 miligram kalsiyum, 76 miligram C vitamini (taze biberde 340 miligram), 8,1 gram su, 2 bin 14 miligram potasyum, 41 bin 610 IU A vitamini, 12 gram protein, 293 miligram fosfor, 15 miligram B3 vitamini, 17,3 gram yag, 152 miligram magnezyum, 2 miligram B2 vitamini, 56,6 gram karbonhidrat, 30 miligram sodyum, 1 miligram B1 vitamini, 24,9 gram lif, 8 miligram demir yaninda acilik ve renk maddesi gibi organik bilesikler içerdigini vurguladi

Beslenmede çok büyük öneme sahip kirmizi biberin, bir o kadar da insan sagliginda aranilan bir materyal olduguna dikkati çeken Prof Dr Tuncer, söyle devam etti: ''Kirmizi biber mide suyu ve tükürük olusumunu artirir, sindirimi kolaylastirir, romatizma, mafsal ve dis agrilarini azaltir, kramplari giderir, kolera ve gut hastaliklari basta olmak üzere bir çok hastaliga iyi gelir Kanser riskini azaltir ve kanser tedavisinde kullanilir Terlemeyi artirir, serinlik verir (sicak iklimlerde kullanilmasinin nedenlerinden birisi budur), öksürük ve bogaz agrilarini gidermede (gargara olarak) kullanilir, sinir hastaliklari için dogal yatistiricidir, vücuttaki asiri yag ve kolesterol birikiminin önlenmesini saglar
Antibakteriyel etkisi ile hastaliklarin önlenmesinde de etkili olan kirmizi biber ülkemizde agirlikli olarak Kahramanmaras, Gaziantep ve Sanliurfa olmak üzere Güney ve Güneydogu illerinde fazlaca tüketilir Bu bölgenin kirmizi biberleri aci tiplerdir Kirmizi biber kuzeyde ise en çok Bursa ve Bilecik'te üretilmektedir Bu biberler ise genellikle tatlidir''

KINAKINA:
Ates düsürür Sitmayi tedavi eder Tifoda faydalidir Istah açar Cilt kasintilarinda faydalidir

KIRAZ
Aspirin yerine kiraz

Kiraz yemek agrilarin dindirilmesinde aspirinden çok daha etkili oluyor Michigan eyaletinde yasayanlar, bu yörede çok yetistiginden, bol bol kiraz yiyorlar Kimileri bu meyvenin gut ve mafsal iltihabindan kaynaklanan agrilara birebir oldugunu ileri sürüyor

Michigan Eyalet Üniversitesi'nden Muraleedharan Nair kirazda bulunan ve ''antosiyanin'' olarak bilinen kirmizi renkteki kimyasallarin bu etkiyi yaratabilecegine dikkat çekiyor

Nair ve ekibi genelde uygulanana deneylerden yararlanarak söz konusu belisimlerin aspirin ve ibuprofen gibi agri kesicilerde bulunan enzimleri içerip içermedigini arastirdi Ardindan kimyasallarin serbest radikallerin zararli etkilerini yok edici özelliklerini inceleyerek bunlari vitaminlerle karsilastirdi Sonuçta, 20 kirazda 12-25 miligram arasinda antosiyanin bulundugu ve bu maddenin agri kesici etkisinin aspirinden on kat daha fazla oldugu görüldü Kirazda bulunan antosiyanin maddesinin E ve Ca vitaminlerine benzer antioksidan etkiler yarattigina da tanik olundu Nair'e göre, günde 20 kiraz yemek bir aspirin almakla özdes etki yaratiyor Nair kirazdaki antosiyaninin tablete dönüstürülmesine çalisiyor

K IVI:
Bir kivide, bir portakalda olan C vitamininin iki kati vardir Potasyum bakimindan da zengindirler Sindirimi kolaylastirir ve kabizligi önler
KUSBURNU:
Çok yogun vitamin zenginligi nedeniyle gözlerin dostudur Vücuda dirilik saglar 100 gram kusburnunda bir sandik portakala esdeger C vitamini vardir Iyi bir rasitizm ilaci, etkin bir kan temizleyicisidir Güçlü bir kurt düsürücü ve bagirsak yumusaticisidir Mide kramplarina ve sindirim sistemi zorluklarina karsi faydalidir Romatizma agrilarini gideriyor Basur tedavisinde iyi sonuç veriyor
KUSKONMAZ
Hazimsizliga karsi etkili Antitoksit maddeler içeren bu sebze böbregi toksinlerden aritiyor ve besinlerin hazmedilmesini kolaylastiriyor

L LAHANA:
Kansere karsi etkili oldugu bilinen sebzelerin basinda gelir Bol miktarda B, C ve E vitamini, potasyum içerir Özellikle meme ve rahim kanserine karsi etkilidir Vücutta biriken zehirli maddelerin atilmasini saglar Kandaki seker miktarini düsürür Sarilik ve safra kesesi hastaliklari için iyidir Astima faydalidir Bagirsak kanserine karsi etkili Lahana kanser hücrelerinin üremesini engelleyen kimyasal bir madde (isotiocyanates) içeriyor ABD'de yapilan bir arastirmaya göre, haftada bir gün lahana yiyenlerin bagirsak kanseri olma riskleri üçte iki oraninda azaliyor
M MAYDANOZ:
Salata ve yemeklerin süsü maydanozun nerdeyse deva olmadigi dert yok gibi A ve C vitamini ile demir, kükürt, fosfos ve mangan elementleri deposu olan maydanoz sindirimi kolaylastiriyor, böbrek taslarini düsürüyor, görme gücünü ve anne sütünü artiriyor
Bir demir deposudur Genellikle taze yenen maydanozda, kalsiyum, potasyum ve A vitamini vardir Bir tutam maydanoz, günlük C vitamini ihtiyacinin çogunu karsilar Böbrekleri çalistirarak idrar getirir ve taslari düsürüyor , kan sekerini normal seviyede tutar ve kansere karsi da koruyucudur Yatmadan evvel yenildiginde sabahlari tatli bir nefesle uyanmamizi saglar Anne sütünü artirir Vücuttaki zehirli maddeleri disari atar Görme gücünü artiyor, kaynatilip içiildiginde ve cilde bu suyla pansuman yapildiginda sivilcelere iyi geliyor Kaynatilan maydanozun suyu gözlere pansuman yapildiginda gözdeki iltihaplanmalari önlüyor ve yanmayi geçiriyor Kaynatilip sirke ile saçlar yikandiginda saçlarin uzamasi ve kuvvetlenmesini sagliyor MANTAR
Bagisiklik sistemini güçlendiriyor Özellikle Çinliler'in ilaç niyetine yedikleri bu sebze, bünyeyi hastaliklara karsi koruyor ve bagisiklik sistemini güçlendiriyor
MARUL
Kemik erimesine karsi etkili Sütten bile daha fazla kalsiyum içeren bu sebze, kemikleri güçlendirmesi açisindan bir numara 100 graminda, küçük bir bardak sütün içinde bulunan kalsiyumdan daha fazlasina sahip Bu miktar günlük kalsiyum ihtiyacinin dörtte birine tekabül ediyor
MELEKOTU:
Kan dolasimini düzenler Terletir Kurutulmus melekotu dövülüp basa sürülecek olursa bitleri öldürür Astim nöbetlerine faydalidir

MEYANKÖKÜ:
Grip, nezle, anjin ve nefes darligina faydalidir Öksürük ve balgam söktürür Yüksek tansiyonu düsürür

MISIR:
Yüzde 183 gibi yüksek oranda lif içeriyor Misirin içerigindeki yüksek karbonhidrat, enerji seviyenizi yükseltir Içinde protein, kalsiyum, demir, fosfor, A ve B2 vitaminleri bulunur

MUZ:
Folik asit, potasyum ve B6 vitamini bakimindan son derece zengin bir meyvedir Potasyum kramplari önler

N

NAR: Vücudu kuvvetlendirir Ishali keser Burun poliplerine faydalidir Serit düsürür Kalbi kuvvetlendirir Mide, bagirsak hastaligi olanlar, küçük çocuklar ve hamileler fazla kullanmamalidir

NOHUT:
Vücudu kuvvetlendirir Anne sütünü arttirir


Alıntı Yaparak Cevapla