Yalnız Mesajı Göster

Kanser Tedavisi İçin Bitkisel Çaylar

Eski 10-19-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kanser Tedavisi İçin Bitkisel Çaylar




ALTARNATİF OLARAK ŞİFALI BİTKİLERLE VAROLUŞUNDAN-YAŞAMA
Bir besinin biyolojik değerinin yüksek olabilmesi için tüm esansiyel aminoasitleri içermesi gerekir Herhangi bir aminoasit mevcut olmadığında protein biyosentezi sona erer oysa yeni proteinler homeostazı sürdürmek için sürekli sentezlenmektedir Zorunlu olmayan (endojen) aminoasitler besinle yeterince sağlanamazsa, ancak karbon ve azotun yeterli olduğu durumlarda sentezlenebilirler Eğer zorunlu aminoasitlerin (eksojen ) yokluğu söz konusu ise, vücudun onları elde edebileceği tek yol doku proteinlerini parçalamaktır Örn;kas proteinlerini… bu durum bitki genetikçilerini proteinlerde temel aminoasitleri yüksek düzeyde bulundurun bitkileri geliştirmeye yönlendiren esas unsurdur
Diğer aminoasitler eksojenlerden kolaylıkla yapılabilirler, endojen aminoasitlerdir
Azot Dengesi:İdrarter ve gaitada atılan azot miktarı, tüketilen miktara eşit olduğunda erişkinlerde azot dengesi söz konusudur Azot gitişi, atılan azotun üstündeyse “pozitif azot dengesi” vardır Bu durum, büyüme,gebelik veya yaralı dokuların onarıldığı iyileşme dönemlerinde gözlenir Azot girişi atılan azottan daha yoğunda ise “negatif azot dengesi” gerçekleşir Bu ise kötü beslenme, açlık ve çeşitli hastalıklar arasında olur Aynı zamanda yanıklar Travma ve cerrahi işlemler de negatif azot dengesi periyodu oluştururular
Düzenli bir azot bilançosuna ulaşabilmek için aminoasitlerin yeterli ölçüde alınması çok önemlidir
Bitkilerde Aminoasitler
Bitkilerin bileşimi canlı organizmaların protein gereksinimlerine büyük oranda cevap verebilmektedirburada organizmanın sağlıklı yaşaması için gereksinim duyulan esansiyel aminoasitlerin yeterli miktarlarda sentezlenemediğini (dallanmış yapılarından dolayı) hatırlamak gerekir Esansiyel aminoasitlerin yeterli miktarda sentezlenebilmesi bitkilerde ve mikroorganizmalarda gerçekleşir
Evet, çağımızın getirdiği hızlı ve düzensiz yaşam şartlarında artık sağlıklı beslenme standardını oluşturabilmek için aşırı çaba harcamak zorundayız ya da yaşam standardımız buna uygun değilse çaresiz durumda değiliz Vücudumuzun sağlıklı bir yaşam için gereksinim duyduğu besin maddelerinin yeter miktarlarda ve dengede alabilmesine yardımcı olacak bir tamamlayıcı besin maddesi var artık modern çağın insanının yaşamında bitkisel mucizeler…
Vücudun besin maddelerindeki proteinlerden yararlanabilmesi için sindirim sonrası oluşan aminoasit karışımında aminoasitlerin birbirlerine göre belirli oranlarda bulunmaları gerekir Besin maddelerin çoğunda bulunan proteinler bu gereksimi karşılayamadığından bu durum organizmada bir çok faktör tarafından düzenlenmektedir Doku proteinlerinin yıkımı ve yapımı süreklilik gösteren bir olgudur ve aralarında sürekli bir dinamik eşitlik söz konusudur (homeostaz)
Esansiyel (eksojen) aminoasitler
Valin
Beyinde triprofan düzeyini azaltan etki gösterir İzolösin birlikte kullanılması önerilir Diğer kaynakları jelatin, peynir, fıstık , balık ve ayçiçeği tohumudur
Lösin
Beyinde triprofan düzeyini azaltıcı etki gösterir İzolösinle aynı gıdalarda bulunur
İzolösin
Beyinde triprofan düzeyini azaltıcı etki gösterir Diğer kaynakları peynir, yulaf, jelatin ve ayçiçeğidir
Lösin ve İzolösin birlikte kronik yorgunlukla mücadelede etkin rol oynarlarayrıca; metabolizmada gerçekleşen aksama “dallanmış zincir hastalığı” olarak tanımlanan hastalığa neden olur Hastalık karakteristik bir kokusu olan idrarla kendini gösterir, ölümle sonuçlanır
Fenilalanin
Genetik ve metabolizma için önemli aminoasittir
Fenilalanin troid bezi hormonları ve adrenal üretiminde etkindir Bu yüzden endorfin olarak bilinen doğal ağrı kesicilerinin üretiminde kullanılır Sırt ve eklem ağrılarından kaynaklanan inatçı ağrılarda yardımcıdırDoğal bir anti-depresif olarak da rol oynar Peynir, fıstık, badem ve yulaf diğer kaynaklarındandır
Fenilalanin organizmada esansiyel olmayan tirozine dönüşebilir, bu nedenle trözin besin maddelerinde yerini Fenilalanine bırakabilir ama tersi gerçekleşmez Fenilalanin eksikliğinde genetik bir hastalık olan “fenilketonüri” oluşur; kişilik bozuklukları ve psikiyatrik hastalık tablolarında etkisi bulunmaktadır Ortalama 104 doğumdan birinde bu hastalık açığa çıkar, bu da toplumların %2 sinin bu hatalı geni taşıdığını göstermektedir
Metiyonin
Genetik ve metabolizma için önemli aminoasittir
Metiyonin, organizmanın kükürt kaynağıdır Protein sentezi genellikle Metiyonin ile başlar Saman nezlesi gibi alerjik durumlarda savaşta, histamini azalttığı için etkilendiği bulunmuştur B Vitaminleri ile birlikte alınması etkinliğini arttırır Susam tohumu ve yulafta bulunmaktadır
Tiriptofan
Hayvan organizmasında vitaminler,in sentezlenmesinde etkin rol oynamaktadır İnsan organizmasında ise vitamin eksikliğini geniş ölçüde gidermektedir Niasin vitamini bu aminoasitten sentezlendiğinden besin maddeleri ile alınması gereken niasin miktarını azaltır; bu gereksinim triptofanın niyasine dönüşme miktarı ile ilgilidir Triptofan verilerek “Pellegra hastalığı” bulgularının başarı ile tedavi edilebildiği, 50 yıldan çok daha önce gözlenmiştir
Treonin
Treonin esansiyel aminoasitlerden tanınan ilkidir Düşük düzeyde Treonin depresyon kaynaklı bazı rahatsızlıklara neden olduğu gözlenmiştir Fıstık,badem,peynir, jelatin ve balık diğer kaynaklarındandır
Lizin
Herpes virüsünün semptomları ile mücadelede etkindir Soğuk nedeniyle oluşan çatlamalar ve genital virüslerle oluşan etkileri yavaşlatır, onarıma yardım eder Fasulye, mercimek brokoli ve patates diğer kaynaklarındandır
Diğer 9 aminoasit ise endojen aminoasitleridir
Alanin
İnsan ve memeli hayvan metabolizmasında Alanin önemi bir yer tutar Öteki aminoasitlerin yapı formüllerini oluşturduğundan biçimsel olarak diğer tüm aminoasitler için ana madde sayılır Çalışan iskelet kasları tarafından oldukça büyük miktarda verilir Ve karaciğer tarafından tüketilir Düşük yağ içeren veya yüksek protein içeren diyetlerde veya ihtiyaçtan fazla egzersiz yapan kişilerde Alanin ihtiyacı artmaktadır Benzer şekilde yeterli glikoz üretimi için diyabetik hastalarda da ihtiyaç miktarı artmaktadır Jelatin kırmızı et, balık ayçiçeği tohumu, badem fıstık ve yulaf kaynaklarındandır Alanin içeren besin tamamlayıcıları bulunmaktadır
Arginin
Kas üzerinde geliştirici etkisi ile sporcular için önemli bir kaynaktıryüksek tansiyon, göz tansiyonu ve kan damarlarıyla ilgili hastalıklarda olumlu etkileri olduğu tespit edilmiştir Sperm sayısı üzerinde etkisi vardır Jelatin, fıstık, badem,kırmızı et, balık, ve yulaf diğer kaynaklarıdır






Alıntı Yaparak Cevapla