Konu
:
Makromantarların Besin Değerleri
Yalnız Mesajı Göster
Makromantarların Besin Değerleri
10-19-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Makromantarların Besin Değerleri
Makromantarların Besin Değerleri
Yenen mantarların et kadar lezzetli olduğu söylenir
Protein yüzdesi açısından bakıldığında ete ulaşamazlar, ancak eti lezzetli kılan bazı maddeler mantarlarda da vardır
Agaricus bisporus (Çayır mantarı) için lezzeti temin eden maddeler; 3-oktason, benzaldehit oktanol ve zokten-1 gibi maddelerdir
Doğaldır ki doğada yetişen mantarlar ile kültürü yapılan mantarlar türlere göre değişen oranlarda besin değerlerine sahiptir
Kültür mantarında; %92 su, %3
5 protein, %0
3 yağ, %4
5 karbonhidrat, %1 mineral madde bulunur ve 272 KCal'lik bir enerji değerine sahiptir
Proteinin sindirilme değeri %72-83 arasındadır
Meyve ve sebzelerle kıyaslandığında iyi bir Lisin, Arginin, Histidin ve Threonin kaynağıdır
İnsan için gerekli tüm aminoasitleri içerir
Yapılan araştırmalara göre mükemmel bir folikasit kaynağı olan Agaricus bisporus mantarı, kandaki şeker seviyesini düşürdüğü ve kolestrolü azalttığı için kalp ve damar hastalıklarında diyet olarak kullanılabileceği tespit edilmiştir
Mineral madde içeriği açısından da uygun bir besin olduğu ifade edilmektedir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul