10-19-2012
|
#7
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bebiş Ne Yermiş ?
Patlıcanlı Ravioli(Yetişkinler için)
- 1 paket hazır Ravioli
- 5-6 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
-------------------------------
- 2 adet orta boy ince gövdeli
patlıcan
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 diş sarmısak
- 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen veya 2
yemek kaşığı ince kıyılmış taze
fesleğen
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1/2 su bardağı parmesan rendesi
(veya eski kaşar rendesi)
Nasıl Hazırlanır?
Geniş ve derin bir makarna tenceresine su ve tuz koyun Su iyice kaynamaya, fokurdamaya başladığında raviolileri ekleyip, 8-9 da kika kadar haşlayın Zaten pişen ravioliler hemen suyun yüzüne çıkmaya başlayacaktır Hemen süzdürüp, geniş bir tabağa yerleştirin Artık haşlanmış raviolilerin üzerine hazırladığınız sosu kaşıkla gezdirip, en üstüne de rende peynirinizi serpiştirip, servise sunabilirsiniz
Sosu hazırlamak içinse patlıcanları alacalı, yani bir sıra soyup, bir sıra soymadan hazırlayın, diklemesine dört uzun parçaya bölün Sonra bu uzun parçaları bir kesme tahtasının üzerine yerleştirip birer santimlik dilimler halinde kesin Sarmısakları “dövün” ya da çok ince ince doğrayın Geniş tavanıza yağı koyup, erir erimez sarmısakları katıp, 1 dakika kadar tadının yağa iyice geçmesi için kavurun Sonra da patlıcanları ekleyip, 8-10 dakika kadar karıştırarak kızartın Tuz, biber ve fesleğeni ekleyip, altını söndürün Sosunuz hazır 
|
|
|