Konu
:
Göbete...
Yalnız Mesajı Göster
Göbete...
07-13-2007
#
1
yosun_26
Göbete...
Tatarlar eski zamanlardan beri genelde tarım ve hayvancılıkla uğraştıkları için hayvansal ve tarımsal ürünleri tüketmeyi seviyorlar
Sofralarında hep hamur ve et var
Bir söz vardır ; Tatar hamursuz doymaz
Geleneklerine ve birbirlerine çok bağlı insanlar
Eski gelenekleri yaşlılar yeni nesile
öğreterek unutulmasına engel oluyorlar
Bana göre Tatar mutfagının en zahmetli ve en leziz böreği Göbete
Tatarlar özel günlerinde göbete yıyorlar
"Kobete" olarak da geçiyor ismi
İçine koyduğumuz malzemeler değişebiliyor
Patatesli, pirinçli, işkembeli, tavuklu göbeteler olabilir
Yanında muhakka hoşaf, ayran veya cacıkla yenir
Malzemeler:
1
5 kg
un
su
bir çorba kaşığı tuz
yarım kilo kıyma
normal büyüklükte üç soğan
bir tatlı kaşığı karabiber
pirinç
yağ
İç Hazırlanışı:
Kıyma, yarım çay bardağı yağ ile kavrulur
Ayıklanmış ve yıkanmış pirinç katılır
Yarım su bardağı su eklenip pişirilir
Sonra 1 tatlı kaşığı karabiber katılarak karıştırılır
Un, tuz ve su karıştırılarak hamur yapılır
Daha sonra küçük yumaklar halinde ayrılır
Her yumak ayrı ayrı açılarak, kurumaya bırakılır
Yalnız pazılar açılırken, nişastalı un kullanılır
Kuruyan yufkalar, yağlanarak tepsiye dizilir
Yufkaların yarısına gelince ara malzemesi olan içi yayılır
Sonra diğer yufkalar yağlanarak tepsiye dizilir
Üst kısmı biraz yağlanarak fırına verilir
yosun_26