Konu
:
Bulgurun Faydaları Saymakla Bitmez
Yalnız Mesajı Göster
Bulgurun Faydaları Saymakla Bitmez
10-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bulgurun Faydaları Saymakla Bitmez
Bulgur, Türk mutfağında Anadolu'da önemli yeri olan besin maddelerinden biridir
Bulgur B grubu vitaminler, potasyum, demir ve fosfor açısından zengin olup kuru baklagiller ile beraber pişirildiğinde besin kalitesi daha çok artmaktadır
Bu da bizim için vazgeçilmez olmasını sağlar
Hamilelere folik asit
Lif içeriği yüksek bir besindir
Kan şeker düzeyinde çok fazla dalgalanmalara yol açmaz, bağırsak ve kalp-damar sağlığını koruyucu etki yapar
Potasyum içeriği yüksek olduğu için böbrek hastalarında kanda potasyum değerleri yükseldiğinde tüketilmemesi gerekir
Yapısında folik asit de barındırdığı için hamile kadınların tüketimi önemlidir
Folik asit, anne için önemli olduğu kadar bebeğin gelişimi için de önemlidir
Bulgur sarı ya da biraz daha esmer bir tonda renklere sahip olabilmekte, rengi açıldıkça daha çok soyma işlemi geçirdiği için besin değeri düşmektedir
"Besin kalitesi kuru baklagillerle beraber kullanıldığında daha çok artar" demiştik
Buna örnek verecek olursak; mercimek köftesi, ezogelin çorba ve müceddere akla ilk gelen yemeklerdir
Çok da lezzetli olurlar
Faydalanın
Bunun dışında bulgurdan pirincin kullanıldığı birçok yemekte faydalanılabilir
Maydanoz çorbasına çok yakışır
Ispanağı bazen pirinç yerine bulgur koyarak pişirebilirsiniz
Kısır, yine çocukların da severek tükettiği bir besindir
Besin kalitesini düşündüğümüzde bulgur, yemek kültürümüzdeki yerini unutmadan tüketmeye devam etmemiz gereken önemli bir besindir
Sağlıklı nesillerin yetişmesi için elimizde olan değerleri değerlendirmeliyiz
Medicana Bahçelievler Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Fatmagül YILMAZ
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul