Yalnız Mesajı Göster

Havucu Çiğ Tüketin

Eski 10-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Havucu Çiğ Tüketin






DanİmarkalI araştırmacılar havuçta bulunan kimyasal bir maddenin bağırsak kanserini engelleyebildiğini tespit etti

Bilim adamları havucun yanı sıra kereviz ve maydanozda da aynı maddenin olduğunu belirlediAraştırma grubun başkanı Morten Kobæk Larsen, ' Daha fazla araştırmayla birlikte insanların hergün kaç tane havuç yemeleri gerektiğini söyleyebileceğiz' dedi Larsen, işlenmemiş havuçların daha yararlı olduğunu belirterek havucun kaynatılması halinde bu maddenin kaybolduğunu ifade etti Öte yandan uzmanlar, havuçtaki beta-karotenin de gözleri, yaşlılığın getirdiği görme zayıflığından koruduğunu ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirdiğini vurgulayarak, havuçların soyulmaması gerektiğini, sadece yıkamanın yeterli olduğunu belirtiyor


Alıntı Yaparak Cevapla