10-16-2012
|
#1
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kanserden Korunmanın 22 Yolu!
Kanser, genellikle 40'lı yaşlardan sonra sıklığı artan bir hastalık Erken tanı ve basit yöntemler çağın illetinden yakanızı sıyırmanızı sağlayabilir
Beslenme şeklini değiştirip kanserden korunabiliriz 
İşte kanserden koruyacak altın öğütler  Onkologlar kanserin, hücrenin yanlış beslenmesinden dolayı ortaya çıktığına dikkat çekti Dr Tolga Evren, beslenme kültürünü ve yaşam şeklini değiştirerek kanserden büyük oranda korunulabileceğini belirtti Evren, çağın vebasından kurtulmanın uygulanabilecek basit kurallarını aktardı 
Un ve şekerden kaçınarak insülin direncini yenin
Hiçbir şekilde tatlandırıcı ve tatlandırıcı içeren `light` hafif yiyecek ve içecek tüketmeyin
Katkı maddesi ilave edilmiş, paketlenmiş gıdaları yemeyin
Bol taze sebze ve meyve yiyin
Yeterli omega-3 alın; ayçiçeği, mısır, soya, pamuk ve margarin gibi yağları diyetinizden çıkartın Bunların yerine zeytinyağı ve doğal hayvani yağları (tereyağı, iç yağı ve kuyruk yağı) yiyin
Kefir, yoğurt, turşu, sirke, nar ekşisi ve boza gibi probiyotiklerden (faydalı mikroplar) zengin gıdalarla beslenin
Özgür dolaşan hayvanların etini ve yumurtasını yiyin Mümkünse manda sütü kullanın Süt yerine süt ürünlerini (yoğurt, peynir) tercih edin
Günde iki diş sarımsak ve/veya 1 baş kuru soğan tüketin
Günde 1-2 tatlı kaşığı zerdeçal tozu tüketin
Yeşil ve siyah çay tüketin (şekersiz!)
Yağsız et yiyin ve etin üzerindeki yağları temizleyin
Protein ihtiyacını beyaz etlerle, baklagillerden karşılayın l Stresten uzak durun
Düzenli uyuyun
Çevresel toksinlerden ve sigaradan uzak durum
D vitamini düzeyinizi yükseltmek için dengeli güneşlenin ya da D vitamini takviyesi alın
Egzersiz yapın
Alkol kullanmayın
İşlenmiş soya ürünü yemeyin
Yemekleri geleneksel yöntemler (buğulama, buharda pişirme) ile pişirin
Hızlı pişirme yöntemleri (mikrodalga gibi) besin kayıplarına yol açar; ayrıca kanserojen ihtiva eder
Daha çok toprak (güveç), cam ya da kalaylı bakır kapları tercih edin Emaye ve çelik tencere daha sonraki tercihlerdir
|
|
|
|