Prof. Dr. Sinsi
|
Bu Yemekler Kilonuzu Korur - Kilonuzu Koruyan Yemekler
Bu yemekler kilonuzu korur - Kilonuzu koruyan yemekler
O kadar kilo verdikten ve vücudunuzu temizledikten sonra, sağlıklı hayatınıza devam etmek sizce de mantıklı değil mi? Ağır ve tembel bir vücuda tekrar sahip olmamak için detoks sırasında kazandığınız alışkanlıkları devam ettirip kilonuzu korumaya çalışın Dr Roni DeLuz, Pegasus Yayınları’ndan çıkan ‘21 Günde 10 Kilo’ adlı kitabında, kilosunu korumak isteyenlere tavsiyelerde bulunuyor: “Her gün egzersiz yapmaya devam edin, sağlıklı bir şekilde beslenmek için koruma programına uyun
Artık bir kere detoks yaptığınıza göre ikincisi daha kolay olacaktır Yılda bir kere 21 günlük, her 3 ayda bir
7 günlük ya da her hafta 2 günlük detoks yapmanızı öneririm ”
SEBZELİ SALATA
(2 kişilik)
Malzemeler: 1 adet doğranmış dolmalık biber, yarım soğan, yarım salatalık, 2 sap doğranmış kereviz, 10-12 tane ikiye bölünmüş cherry domates, yarım kabak, 3-4 kaşık zeytinyağı, 3 kaşık üzüm sirkesi, 1/4 çay kaşığı stevya, 1 tutam Arnavut biberi
Yapılışı: Bütün sebzeleri doğrayıp orta büyüklükteki bir kaseye koyun Zeytinyağı, sirke, stevya, Arnavut biberini kapaklı bir kaba koyun Kapağı kapatıp kabı 1 dakika çalkalayın Bu sosu salatanın üzerine dökün
ACILI FASULYE
(2 kişilik)
Malzemeler: 1 5 litre su, 1 5 kase kuru, siyah fasulye, 3 tutam kekik, 1 adet doğranmış soğan, 1/4 diş sarımsak 1 tutam arnavut biberi, 1 çay kaşığı domates salçası, 1 çay kaşığı tuzsuz baharat
Yapılışı: Malzemeleri orta büyüklükte bir tencereye koyun Fasulyeler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 45 dakika orta ateşte pişirin
PORTAKALLI FRAPPE
(2 kişilik)
Malzemeler: 2 kepçe vanilyalı protein tozu, 1 top portakal aromalı doğal lif, 1 damla saf portakal yağı ya da portakal esansı 30 ml su, 120 ml hindistancevizi sütü, soya sütü ya da badem sütü
Yapılışı: Malzemeleri dondurma kıvamına gelinceye kadar mikserde karıştın Kolay içilmesi için biraz daha
sıvı ilave edilebilir ya da bir
kaşıkla tatlı gibi yenilebilir
ÖZEL SALATA SOSLARI
Organik sebzelerle hazırlayacağınız sağlıklı soslar dururken, neden bol toksin içeren hazır sosları satın alıyorsunuz? Evde yapılan taze, sağlıklı salata soslarının hazırlanışı kolaydır ve kimyasal katkı maddesi içermezler Değişik bir tat vermesi için istediğiniz baharatları ekleyin Bu tarifleri detoks uygularken yapmayın Koruma programına geçtiğiniz zaman hazırlayın ve hepsini kullanmadan önce soğutun
DOĞAL İTALYAN SOSU
Malzemeler: 1 tutam kıyılmış sarmısak, 1 tutam fesleğen, 1 tutam keklik otu, 1 tutam maydanoz, 1 tutam Arnavut biberi, 1 kaşık tuzsuz baharat, yarım kase balzamik sirke, 1 kaşık zeytinyağı
Yapılışı: Bütün malzemeleri krema kıvamına gelene kadar mikserde karıştırın
BAHARATLI HARDAL SOSU
Malzemeler: 2 kaşık baharatlı pirinç sirkesi, 2 çay kaşığı organik hardal, yağsız yoğurt, 1 tutam stevya
Yapılışı: Bütün malzemeleri krema kıvamına gelene kadar karıştırın Tat vermesi için stevya ekleyin
TATLI EKŞİ HAVUÇ SOSU
Malzemeler: 1/4 kase üzüm sirkesi, 1/4 kase havuç suyu, 1/4 kase ezilmiş domates, 1 çay kaşığı limon suyu,
1 tutam kırmızı biber, 2 paket stevya
Yapılışı: Hepsini krema kıvamına gelene kadar mikserde karıştırın
|