Konu
:
Tahin Nedir , Tahin Neden Yapılır , Tahin Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Tahin Nedir , Tahin Neden Yapılır , Tahin Nasıl Yapılır
10-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tahin Nedir , Tahin Neden Yapılır , Tahin Nasıl Yapılır
Tahin nedir , Tahin neden yapılır , Tahin nasıl yapılır
Tahin (tahan) susamın ezilerek ve çeşitli işlemlere tabi tutularak akıcı yağ
Tahinden yapılan tahin helvası hem çok besleyici hem de lezzetlidir
Tahin, gibi bir hale gelmiş şeklidir
çöven otu ve şekerden yapılır
Tahin ve pekmezi ölçekle karıştırılarak yapılan tahin pekmez karması ile tahinli peksimet ve kıvrım, Uşak kahvaltılarının vazgeçilmez tatlarındandır
İyi kalite susam tohumları sıra ile eleme, kabuklarının soyulması ve ayrılması işlemlerinden sonra yıkanarak 150 – 200 ºC ‘de 2 ile 3 saat arasında kavrulur
Daha sonra oda sıcaklığına inene kadar bekletilir
Ardından ezilmek suretiyle hiçbir katkı ve koruyucu madde içermeksizin, tahin elde edilir
Tahin kahvaltılarda, unlu mamüllerde tüketildiği gibi içine bal veya pekmez karıştırılarak yüksek besin değerine sahip bir tatlı olarak da tüketilmektedir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul