Prof. Dr. Sinsi
|
Bitkilerle Diyet
Bitkilerle Diyet
[size="6"> Tip dilinde "][/size]Reçete1:
Malzeme:limon,greyfurt,bal,su
Hazirlanisi:3 tane limon ile 2 tane greyfurt,kabuklari soyulmadan inci ince kesilir üzerine, 4 su bardagi su konulur 15 dakika kaynattiktan sonra 3 çorba kasigi süzme bal ilave edilir 15 dakika daha kaynatildiktan sonra porselen bir kaba süzülür sabah aksam , birer su bardagi içilir
Reçete2:
Malzeme:limon,seker,su
Hazirlanisi:1 çay bardagi yeni sikilmis limon suyuna 1 çorba kasigi su ile 1 kahve kasigi toz seker konur karistirildiktan sonra içilir
Reçete3:
Malzemeapatya,limon,su
Hazirlanisi:4 bardak kaynak suya,1 çorba kasigi ufalanmis paptya ve kabuklari soyulmadan dogranmis 1 limon konur 6 saat bekletildikten sonra süzülür saat 10:00,15:00 'de birer çay bardagi içilir
Reçete4:
Malzeme:atkuyrugu(tilkikuyrugu,zemberekotu),su
Hazirlanisi:4 su bardagi kaynak suya 20 gram (1 çorba kasigi) ufalanmis atkuyrugu konur yarim saat bekletildikten sonra ince ve temiz bir tülbentten süzülür saat 10:00,15:00 ve 21:00'de birer çay bardagi içilir
Reçete5:
Malzeme:kiraz çöpü, su
Hazirlanisi:6 bardak suya 1 çay bardagi dolusu kiraz çöpü konur 12 saat bekletilir sonra 15 dakika kaynatilir ve yarim saat bekletilir süzüldükten sonra saat 10:00,15:00 ve 21:00'de birer çay bardagi içilir
Reçete6:
Malzeme:biberiye(rosmarinus officinalis),su
Hazirlanisi:4 su bardagi saf sirkeye 1 avuç biberiye konur 10 gün bekletildikten sonra ince ve temiz bir tülbentten süzülür sabah aksam birer çay bardagi içilir
Reçete7:
Malzeme:kanavciotu(adonis vernalis),su
Hazirlanisi:1 su bardagi sicak suya 1 tatli kasigi ufalanmis kanavciotu konur 20 dakika bekletildikten sonra süzülür günde 3 kere birer çorba kasigi içilir
Reçete8:
Malzeme:kereviz,domates,havuç,su
Hazirlanisi:4 bardak suya 2 tane kerviz dogranir 15 dakika kaynatildiktan sonra süzülür suyuna;1 su bardagi yeni sikilmis domates suyu ile 1 su bardagi yeni sikilmis havuç suyu konur saat 10:00,15:00 ve 21:00'de birer çay bardagi içilir
Reçete9:
Malzeme:misir püskülü,su
Hazirlanisi:4 bardak suya 3 tutam misir püskülü konur 15 dakik kaynatildiktan sonra ince ve temiz bir tülbentten süzülür günde 3 kere birer su bardagi içilir
Reçete10:
Malzeme:ispanak,misirözü yagi,su
Hazirlanisi:1/2 kg ispanak iyice temizlendikten sonra 4 bardak suya konup az haslanir süzüldükten sonra üzerine 3 çorba kasigi misirözü yagi konup yenir
Reçete11:
Malzeme:marul tohumu,su
Hazirlanisi:4 bardak suya 1 tatli kasigi marul tohumu konur 5 dakika kaynatildiktan sonra süzülür günde 2 kere birer kahve fincani içilir
Reçete12:
Malzeme:limonsuyu,bal
Uygulanisi:
1 hafta boyunca her gün;1 kahve fincani limonsuyuna 1 kahve fincani su ve 1 kahve kasigi süzme bal katilip içilir
2 hafta,her gün; 1 çay bardagi limonsuyuna 1 çay bardagi su ile 1 kahve kasigi süzme bal katilip içilir
3 hafta, her gün; 1su bardagi limonsuyuna 1su bardagi su ile 1 kahve kasigi süzme bal katilip içilir
4 hafta, her gün; 1 çay bardagi limonsuyuna 1 çay bardagi su ile 1 kahve kasigi süzme bal katilip içilir
5 hafta, her gün; 1,5 kahve fincani limonsuyuna 1,5 kahve fincani su ve 1 kahve kasigi süzme bal katilip içilir
6 hafta, her gün; 1 kahve fincani limonsuyuna 1 kahve fincani su ve 1 kahve kasigi süzme bal katilip içilir
Reçete13:
Malzeme:yogurt, patates
Hazirlanisi:10 gün süreyle ,sadece yogurt ve patates yenir
Reçete14:
Malzeme:sarapna(smilax),su
Hazirlanisi:1 su bardagi sicak suya 1 kahve kasigi ufalanmis saparna konur 5 dakika bekletildikten sonra süzülüp içilir
Reçete15:
Malzeme:aslandisi(karahindibâ),su
Hazirlanisi:4 bardak suya 4 çorba kasigi ufalanmis aslandisi kökü konur 10 dakika kaynatildiktan sonra temiz ve ince bir tülbentten süzülür sabah aksam birer kahve fincani içilir
Reçete16:
Malzeme:enginar,akdiken(rhamnus),dulavratotu(arcti um lappa),ayrikotu(triticum repens),su
Hazirlanisi:4 bardak sicak suya 1 avuç ufalanmis enginar yapragi ,1 avuç akdiken çiçegi, 1 avuç dulavratotu yapragi ve ufalanmis kökü,1 avuç ayrikotu konur agzi kapatildiktan sonra 1 saat bekletilir
ayri bir kapta ; 10 su bardagi su kaynatilir daha önce hazirlanan karisim bu suyun içine süzülür sonra temiz bir siseye doldurulur eritilmek istenen yerler, hergün bu suyla ovulur
Reçete17:
Malzeme:deniz yosunu(moss)
Hazirlanisi:büyükçe bir kavanozu dolduracak kadar deniz yosunu toplanir kavanozun agzi kapali oldugu halde 1 hafta bekletilir hergün, bir parça alinip, eritilmek istenen bölgelere sürülür
Reçeteler uygulanirken dikkat edilmesi gereken hususlar:
* Reçetelerde verilen miktarlari asmayiniz!
* Uygulamak üzere seçtiginiz Reçeteyi 14 günden fazla kullanmayiniz
* Çabuk zayiflamak için asirisiga kaçmayiniz!
* Yavas yavas zayiflayiniz!
* Her gün , hiç olmazsa yarim saat yürüyünüz!
* Bütün dertlerinizden siyrilip neseli olmaya gayret ediniz!
* Yazin, firsat buldukça yüzün; kisin kolayiniza gelen beden hareketlerini yapin!
Hasta rehberi
|