Prof. Dr. Sinsi
|
Ab Rh Kan Grubuna Göre Beslenme..
Diyetler için bitkili karışımlar
Diyetlerde kullanılabilecek bu bitkisel karışımlar kilo vermenizi hızlandırabilir
Aşağıda sizin için hazırladığımız diyetlerde kullanılabilecek reçeteleri göreceksiniz
Reçeteler uygulanırken dikkat edilmesi gereken hususlar:
* Reçetelerde verilen miktarları aşmayınız!
* Uygulamak üzere seçtiğiniz Reçeteyi 14 günden fazla kullanmayınız
* Çabuk zayıflamak için aşırışığa kaçmayınız!
* Yavaş yavaş zayıflayınız!
* Her gün , hiç olmazsa yarım saat yürüyünüz!
* Bütün dertlerinizden sıyrılıp neşeli olmaya gayret ediniz!
* Yazın, fırsat buldukça yüzün; kışın kolayınıza gelen beden hareketlerini yapın!
Yatarken
• 1 bardak oda sıcaklığında su
REÇETELER
REÇETE 1
Malzeme :limon,greyfurt,bal,su Hazırlanışı:3 tane limon ile 2 tane greyfurt,kabukları soyulmadan inci ince kesilir üzerine, 4 su bardağı su konulur 15 dakika kaynattıktan sonra 3 çorba kaşığı süzme bal ilave edilir 15 dakika daha kaynatıldıktan sonra porselen bir kaba süzülür sabah akşam , birer su bardağı içilir
REÇETE 2
Malzeme :limon,şeker,su Hazırlanışı:1 çay bardağı yeni sıkılmış limon suyuna 1 çorba kaşığı su ile 1 kahve kaşığı toz şeker konur karıştırıldıktan sonra içilir
REÇETE 3
Malzeme 6 saat bekletildikten sonra süzülür saat 10:00,15:00 'de birer çay bardağı içilir
REÇETE 4
Malzeme :atkuyruğu(tilkikuyruğu,zemberekotu),su Hazırlanışı:4 su bardağı kaynak suya 20 gram (1 çorba kaşığı) ufalanmış atkuyruğu konur yarım saat bekletildikten sonra ince ve temiz bir tülbentten süzülür saat 10:00,15:00 ve 21:00'de birer çay bardağı içilir
REÇETE 5
Malzeme :kiraz çöpü, su Hazırlanışı:6 bardak suya 1 çay bardağı dolusu kiraz çöpü konur 12 saat bekletilir sonra 15 dakika kaynatılır ve yarım saat bekletilir süzüldükten sonra saat 10:00,15:00 ve 21:00'de birer çay bardağı içilir
REÇETE 6
Malzeme :biberiye(rosmarinus officinalis),su Hazırlanışı:4 su bardağı saf sirkeye 1 avuç biberiye konur 10 gün bekletildikten sonra ince ve temiz bir tülbentten süzülür sabah akşam birer çay bardağı içilir
REÇETE 7
Malzeme :kanavcıotu(adonis vernalis),su Hazırlanışı:1 su bardağı sıcak suya 1 tatlı kaşığı ufalanmış kanavcıotu konur 20 dakika bekletildikten sonra süzülür günde 3 kere birer çorba kaşığı içilir
REÇETE 8
Malzeme :kereviz,domates,havuç,su Hazırlanışı:4 bardak suya 2 tane kerviz doğranır 15 dakika kaynatıldıktan sonra süzülür suyuna;1 su bardağı yeni sıkılmış domates suyu ile 1 su bardağı yeni sıkılmış havuç suyu konur saat 10:00,15:00 ve 21:00'de birer çay bardağı içilir
REÇETE 9
Malzeme :mısır püskülü,su Hazırlanışı:4 bardak suya 3 tutam mısır püskülü konur 15 dakik kaynatıldıktan sonra ince ve temiz bir tülbentten süzülür günde 3 kere birer su bardağı içilir
REÇETE 10
Malzeme :ıspanak,mısırözü yağı,su Hazırlanışı:1/2 kg ıspanak iyice temizlendikten sonra 4 bardak suya konup az haşlanır süzüldükten sonra üzerine 3 çorba kaşığı mısırözü yağı konup yenir
REÇETE 11
Malzeme :marul tohumu,su Hazırlanışı:4 bardak suya 1 tatlı kaşığı marul tohumu konur 5 dakika kaynatıldıktan sonra süzülür günde 2 kere birer kahve fincanı içilir
REÇETE 12
Malzeme :limonsuyu,bal Uygulanışı:
1 hafta, her gün; 1 kahve fincanı limonsuyuna 1 kahve fincanı su ve 1 kahve kaşığı süzme bal katılıp içilir
2 hafta, her gün; 1 çay bardağı limonsuyuna 1 çay bardağı su ile 1 kahve kaşığı süzme bal katılıp içilir
3 hafta, her gün; 1su bardağı limonsuyuna 1su bardağı su ile 1 kahve kaşığı süzme bal katılıp içilir
4 hafta, her gün; 1 çay bardağı limonsuyuna 1 çay bardağı su ile 1 kahve kaşığı süzme bal katılıp içilir
5 hafta, her gün; 1,5 kahve fincanı limonsuyuna 1,5 kahve fincanı su ve 1 kahve kaşığı süzme bal katılıp içilir
6 hafta, her gün; 1 kahve fincanı limonsuyuna 1 kahve fincanı su ve 1 kahve kaşığı süzme bal katılıp içilir
REÇETE 13
Malzeme :yoğurt, patates Hazırlanışı:10 gün süreyle ,sadece yoğurt ve patates yenir
REÇETE 14
Malzeme :sarapna(smilax),su Hazırlanışı:1 su bardağı sıcak suya 1 kahve kaşığı ufalanmış saparna konur 5 dakika bekletildikten sonra süzülüp içilir
REÇETE 15
Malzeme :aslandişi(karahindibâ),su Hazırlanışı:4 bardak suya 4 çorba kaşığı ufalanmış aslandişi kökü konur 10 dakika kaynatıldıktan sonra temiz ve ince bir tülbentten süzülür sabah akşam birer kahve fincanı içilir
REÇETE 16
Malzeme :enginar,akdiken(rhamnus),dulavratotu(arctium lappa),ayrıkotu(triticum repens),su Hazırlanışı:4 bardak sıcak suya 1 avuç ufalanmış enginar yaprağı ,1 avuç akdiken çiçeği, 1 avuç dulavratotu yaprağı ve ufalanmış kökü,1 avuç ayrıkotu konur ağzı kapatıldıktan sonra 1 saat bekletilir ayrı bir kapta ; 10 su bardağı su kaynatılır daha önce hazırlanan karışım bu suyun içine süzülür sonra temiz bir şişeye doldurulur eritilmek istenen yerler, hergün bu suyla ovulur
REÇETE 17
Malzeme :deniz yosunu(moss) Hazırlanışı:büyükçe bir kavanozu dolduracak kadar deniz yosunu toplanır kavanozun ağzı kapalı olduğu halde 1 hafta bekletilir hergün, bir parça alınıp, eritilmek istenen bölgelere sürülür
|