10-16-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Nelerde K Vitamini Var
Nelerde K Vitamini Var
Yeşil yapraklı sebzeler, ıspanak, bürüksel lahanası, maydanoz, şalgam, pancar yaprağı, bamya, marul, brokoli, kuşkonmaz, tahıllar, tereyağı, peynir, yumurta, karaciğer, soya fasulyesi, yeşilçay, kivi, yaban mersini, kuru erik, havuç K vitamini içeren besinler arasındadır
Yoğurt, kefir ve asitlenmiş süt bağırsaklarda bulunan bakterilerin K vitamini üretimini artırmasını sağlar
K vitamini kanın pıhtılaşması için gereklidir Kanın pıhtılaşması için gerekli olan protrombinin yapımında görev alır Karaciğerde glikozun glikojene çevrilmesine yardım eder Bazı kanser türlerine karşı koruyucu etki gösterir
|
|
|