Konu
:
Antioksidan Besinleri Bol Bol Tüketin!
Yalnız Mesajı Göster
Antioksidan Besinleri Bol Bol Tüketin!
10-16-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Antioksidan Besinleri Bol Bol Tüketin!
Kan şekerini hızla ve aşırı derecede yükselten besinlerden uzak durun:
•
Haşlanmış patates
•
Haşlanmış mısır
•
Kızarmış patates
•
Corn flakes (mısır gevreği)
•
Dondurma
•
Tahıl gevrekleri
•
Beyaz ekmek
•
Bal
•
Pirinç
Düzenli kahvaltı yapın
Sirke, limon suyu ve baharat kullanın
İşlenmiş besinlerden, yapay tatlandırıcılardan uzak durun
Düzenli balık tüketin (haftada üç kez 100 gram)
Omega-3 içeren besinleri daha çok tüketin
•
Flax Seed Oil / Borage Oil
•
Semizotu
•
Balık eti
•
Avokado
•
Kanola yağı
•
Ceviz
Daha az yağ tüketin
Tereyağı, margarin gibi doymuş yağ kullanımınızı azaltın
Stres altındayken yemek yemeyin
Gece yemek yemekten kaçının
Zeytinyağı ve kanola yağını tercih edin
Bol bol su için
Omega-6 içeren besinleri azaltın
•
Peynir
•
Ayçiçek yağı
•
Kırmızı et
•
Yağda kızartmalar
•
Dondurma
•
Tereyağı
•
Cipsler
•
Mayonez
•
Margarin
•
Patlamış mısır
Yumurta beyazını (haşlanmış yumurtanın beyazını ya da sadece kısım kullanılarak hazırlanmış omleti) bolca tüketin
Akşamları bir kadeh kırmızı şarap bellek destekleyici antioksidanları size sağlayabilir, ayrıca günlük geriliminizi azalt
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul