Konu
:
Light Yemek
Yalnız Mesajı Göster
Light Yemek
10-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Light Yemek
Light yemek
KURU PATLICAN DOLMASI
10 adet kurutulmuş dolmalık patlıcan
200 gr yeşil mercimek
100 gr iri bulgur
2 adet kuru soğan (yemeklik doğranmış)
1 çay bardağı nar ekşisi
4 diş dövülmüş sarımsak
100 gr biber salçası (damak zevkinize göre acı veya tatlısını kullanabilirsiniz)
1 çorba kaşığı nane
Karabiber
Tuz
Kuru patlıcanları sıcak suya atarak birkaç dakika kaynatıp yumuşamalarını bekleyin
Diğer yanda mercimekleri hafif diri kalacak şekilde haşlayıp suyunu süzün
Daha sonra mercimekler de dahil tüm malzemeyi derin bir kapta karıştırarak dolmanın içini hazırlayın
Yumuşayan patlıcanların içine hazırladığınız harcı doldurun (patlıcanları doldururken üstten iki parmak boşluk kalacak şekilde doldurun; aksi halde iç malzemesi dağılabilir)
Ağızlarını sıkıca kapatıp sığ bir tencereye dizin
Dolmaların dağılmaması için üstlerine bir tabak da kapatabilirsiniz
Derince bir kapta iki kaşık salçayı sıcak suyla karıştırıp dolmaların üstüne ilave edin ve kısık ateşte 30 dakika kadar pişirin
Dolmanızı sıcak sıcak yoğurtla ya da soğutup limonla servis edebilirsiniz
DOMATESLİ BİFTEK
2 adet yağsız dana biftek
1 çay kaşığı sıvıyağ
2 adet domates
Karabiber
Biberiye
Tuz
Biftekleri 1 çay kaşığı yağla yağlanmış kızgın tavaya atın
Her bir tarafını üçer dakika pişirin
Kenara alın
Domatesleri rendeleyin
Tavaya koyup pişirin
5-6 dakika sonra karabiber
Biftekleri içine atıp
Sıcak olarak servis yapın
DOMATESLİ ÇIKIR YUFKALAR
1 adet yufka
1 çorba kaşığı yoğurt
1 su bardağı kiraz domates
100 gr diyet kaşar peyniri
8-10 adet zeytin
2-3 adet sivri biber
Karabiber
Süslemek için nane yaprakları
Yufkanın bir yarısına yoğurdu sürün
Kenarlardaki fazlalıkları kesin
Şimdi yufkayı 8 parçaya bölün
Muffin kalıplarının içini alüminyum folyo ile kaplayın
Her birine bir yufkayı
Ortalarına ikiye kesilmiş kiraz domates
En üstüne rendelenmiş kaşar peyniri serpin
Karabiber ekip
Pembeleşene kadar pişirin
BİBERİYELİ TAVUK
250 gr kuşbaşı tavuk
80 gr kuru soğan
1 diş sarımsak
4 gr biberiye
10 ml yoğurt suyu
Kuşbaşı tavukları kapaklı cam bir kaba alın
Soğanı iri parçalar halinde doğrayın
Sarımsağı ince kıyın malzemeye ekleyin
Son olarak biberiye ve yoğurt suyunu da katıp karıştırın
Kabın kapağını kapayın
Buzdolabında bir kaç saat bekletin
Çıkarıp yağlı kağıda koyun
kenarlarını sıkıca kapatın
220 derecedeki fırında 30-35 dk
kadar pişirin
Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul