Prof. Dr. Sinsi
|
Besinlerdeki Mineraller
Besinlerdeki Mineraller
Çinko Minerali: Hindi eti, koyun, sığır eti, kuzu eti, karaciğer, yumurta, kepekli tahıllar, fındık, yoğurt, balık, baklagiller, mantar, cevizler, kabak ve ayçiçeği çekirdeği, sardalya, soya fasulyesi, tavuk, mercimek, kabak çekirdeği
Kalsiyum Minerali: Süt, peynir, yoğurt bezelye, fasulye, karalahana, brokoli, şalgam, ıspanak , uskumru, somon, tofu, badem, Pekmez, karnabahar, incir, portakal, soya sütü, susam, kuru üzüm, nohut
Demir Minerali: Fasulye, ıspanak, sığır eti, istiridye, yumurta, balık, kabak çekirdeği, karaciğer, yeşil yapraklı sebze, kepekli tahıllar, fındık, avokado, pancar, hurma, şeftali, armut, ayçiçeği, susam ve kabak çekirdeği, soya fasulyesi, nohut, mercimek, lima fasulyesi, kuru erik, kuru üzüm,
Potasyum Minerali: Muz, kuru üzüm, kayısı, portakal, avokado, hurma, kavun, karpuz, erik, brokoli, ıspanak, havuç, patates, tatlı patates, balkabağı, mantar, bezelye, mercimek, fıstık kuru fasulye, süt, yoğurt, yağsız et
Magnezyum Minerali: Pirinç, avokado, ıspanak, mezgit, yulaf ezmesi, fasulye, brokoli, yoğurt, muz, elma, kayısı, soya peyniri, kavun, greyfurt, yeşil yapraklı sebzeler, limon, fındık, somon, susam, buğday
Selenyum Minerali: Istakoz, kabuklu deniz ürünleri, tam tahıllar, organ etleri, kahverengi pirinç, tavuk, brokoli, süt ürünleri, soğan, somon, ton balığı, sebze, buğday tohumu, buğday taneleri
Fosfor Minerali: Somon, kabak yağsız süt, tavuk göğsü, mısır, süt ürünleri kuşkonmaz, yumurta, kurutulmuş meyveler, baklagiller, fındık, susam, brokoli, yulaf ezmesi, ayçiçeği tohumu
Krom Minerali: Brokoli, üzüm suyu, peynir, kepekli tahıllar, kuru fasulye, dana karaciğeri, tavuk, mısır, mısır yağı, süt ürünleri, yumurta, patates, mantar
Bakır Minerali: Kakao tozu, fasulye, kepekli tahıllar, mantar, dana karaciğeri, avokado, arpa, pancar, brokoli, mercimek, yulaf, portakal, turp, kuru üzüm, somon, yeşil yapraklı sebzeler
Manganez Minerali: Buğday kepeği, buğday tohumu, kepekli tahıllar, fındık, kakao, kabuklu deniz ürünleri, süt ürünleri, elma, kayısı, avokado, muz, kavun, greyfurt, yeşil yapraklı sebzeler, şeftali, incir, somon, soya fasulyesi, tofu
Iyot Minerali: İyotlu tuz, deniz kabukluları, tuzlu balık, süt, deniz yosunu
Molibden Minerali: Fasulye, kepekli tahıllar, mısır gevreği, süt, süt ürünleri, koyu yeşil yapraklı sebzeler, baklagiller, bezelye, et
|