Yalnız Mesajı Göster

Besinlerdeki Mineraller

Eski 10-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Besinlerdeki Mineraller




Besinlerdeki Mineraller

Çinko Minerali: Hindi eti, koyun, sığır eti, kuzu eti, karaciğer, yumurta, kepekli tahıllar, fındık, yoğurt, balık, baklagiller, mantar, cevizler, kabak ve ayçiçeği çekirdeği, sardalya, soya fasulyesi, tavuk, mercimek, kabak çekirdeği

Kalsiyum Minerali: Süt, peynir, yoğurt bezelye, fasulye, karalahana, brokoli, şalgam, ıspanak , uskumru, somon, tofu, badem, Pekmez, karnabahar, incir, portakal, soya sütü, susam, kuru üzüm, nohut

Demir Minerali: Fasulye, ıspanak, sığır eti, istiridye, yumurta, balık, kabak çekirdeği, karaciğer, yeşil yapraklı sebze, kepekli tahıllar, fındık, avokado, pancar, hurma, şeftali, armut, ayçiçeği, susam ve kabak çekirdeği, soya fasulyesi, nohut, mercimek, lima fasulyesi, kuru erik, kuru üzüm,

Potasyum Minerali: Muz, kuru üzüm, kayısı, portakal, avokado, hurma, kavun, karpuz, erik, brokoli, ıspanak, havuç, patates, tatlı patates, balkabağı, mantar, bezelye, mercimek, fıstık kuru fasulye, süt, yoğurt, yağsız et

Magnezyum Minerali: Pirinç, avokado, ıspanak, mezgit, yulaf ezmesi, fasulye, brokoli, yoğurt, muz, elma, kayısı, soya peyniri, kavun, greyfurt, yeşil yapraklı sebzeler, limon, fındık, somon, susam, buğday

Selenyum Minerali: Istakoz, kabuklu deniz ürünleri, tam tahıllar, organ etleri, kahverengi pirinç, tavuk, brokoli, süt ürünleri, soğan, somon, ton balığı, sebze, buğday tohumu, buğday taneleri

Fosfor Minerali: Somon, kabak yağsız süt, tavuk göğsü, mısır, süt ürünleri kuşkonmaz, yumurta, kurutulmuş meyveler, baklagiller, fındık, susam, brokoli, yulaf ezmesi, ayçiçeği tohumu

Krom Minerali: Brokoli, üzüm suyu, peynir, kepekli tahıllar, kuru fasulye, dana karaciğeri, tavuk, mısır, mısır yağı, süt ürünleri, yumurta, patates, mantar

Bakır Minerali: Kakao tozu, fasulye, kepekli tahıllar, mantar, dana karaciğeri, avokado, arpa, pancar, brokoli, mercimek, yulaf, portakal, turp, kuru üzüm, somon, yeşil yapraklı sebzeler

Manganez Minerali: Buğday kepeği, buğday tohumu, kepekli tahıllar, fındık, kakao, kabuklu deniz ürünleri, süt ürünleri, elma, kayısı, avokado, muz, kavun, greyfurt, yeşil yapraklı sebzeler, şeftali, incir, somon, soya fasulyesi, tofu

Iyot Minerali: İyotlu tuz, deniz kabukluları, tuzlu balık, süt, deniz yosunu

Molibden Minerali: Fasulye, kepekli tahıllar, mısır gevreği, süt, süt ürünleri, koyu yeşil yapraklı sebzeler, baklagiller, bezelye, et



Alıntı Yaparak Cevapla