Yalnız Mesajı Göster

Temel Tuz (Sodyum) Kaynakları

Eski 10-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Temel Tuz (Sodyum) Kaynakları




Temel Tuz (sodyum) Kaynakları

İşlenmiş ve hazır yemekler: Beslenmenizdeki tuzun çoğu konserve sebze, hazır çorba, donmuş gıdalar gibi işlenmiş ve hazır yemeklerden kaynaklanıyor Gıda üreticileri yiyeceklerin tadını geliştirmek için ve konserve yapmak için tuz ve tuz içeren diğer bileşenleri kullanıyorlar

Tuz içeren çeşniler: Bir tatlı kaşığı sofra tuzu 2 bin 325 mg sodyum içerirken, 1 yemek kaşığı soya sosunda ise yaklaşık 900-1000 mg arasında tuz bulunuyor Yemek pişerken ya da sofradayken yemeklerinize tuz ya da çeşni ilave etmek, gıdanın tuz oranını artırıyor

Doğal Tuz Kaynakları: Et, kümes hayvanları, süt ürünleri ve sebzeler gibi bazı yiyeceklerde doğal olarak tuz bulunuyor Örneğin, bir fincan az yağlı sütte yaklaşık 107 mg sodyum bulunuyor



Alıntı Yaparak Cevapla