Konu
:
Temel Tuz (Sodyum) Kaynakları
Yalnız Mesajı Göster
Temel Tuz (Sodyum) Kaynakları
10-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Temel Tuz (Sodyum) Kaynakları
Temel Tuz (sodyum) Kaynakları
İşlenmiş ve hazır yemekler: Beslenmenizdeki tuzun çoğu konserve sebze, hazır çorba, donmuş gıdalar gibi işlenmiş ve hazır yemeklerden kaynaklanıyor
Gıda üreticileri yiyeceklerin tadını geliştirmek için ve konserve yapmak için tuz ve tuz içeren diğer bileşenleri kullanıyorlar
Tuz içeren çeşniler: Bir tatlı kaşığı sofra tuzu 2 bin 325 mg sodyum içerirken, 1 yemek kaşığı soya sosunda ise yaklaşık 900-1000 mg arasında tuz bulunuyor
Yemek pişerken ya da sofradayken yemeklerinize tuz ya da çeşni ilave etmek, gıdanın tuz oranını artırıyor
Doğal Tuz Kaynakları: Et, kümes hayvanları, süt ürünleri ve sebzeler gibi bazı yiyeceklerde doğal olarak tuz bulunuyor
Örneğin, bir fincan az yağlı sütte yaklaşık 107 mg sodyum bulunuyor
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul