Konu
:
Ne Yediğimizi Bilmiyoruz
Yalnız Mesajı Göster
Ne Yediğimizi Bilmiyoruz
10-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ne Yediğimizi Bilmiyoruz
Ne Yediğimizi Bilmiyoruz
Toplantıda konuşan Türkiye Süt Et Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği (SETBİR) Başkanı Erdal Bahçıvan Türkiye’de bir litre sütte 1 milyon bakteri olduğunu söyledi
Bu oran Arjantin’de 20 bin Polonya’da 180 bin
Avrupa Birliği 1 litre sütte bulunan bakteri miktarının 100 binden az olmasını şart koşuyor
SETBİR’in verilerine göre Türkiye’de et ve süt fiyatları da dünya ülkelerine oranla çok yüksek
Et fiyatları
Avrupa Birliği: 5-7 YTL
Türkiye: 15 YTL
Süt fiyatı
Avrupa Birliği: 1 YTL
Türkiye: 1
5 YTL
Yıllık ortalama kişi başı geliri 25 bin doların üzerinde olan AB ülkelerinde kişi başına süt tüketimi Avrupa Birliği’nde 80 ABD’de 92 kilo iken Türkiye’de bu rakam sadece 27 kilo
Ette de benzer bir tablo var
Kişi başına kırmızı et tüketimi Avrupa Birliği’nde 20 ABD’de 43 Türkiye’de ise 12 kilo
Sektörün önemli sorunlarından biri de verimlilik
Türkiye’de büyükbaş hayvanların et verimi 150-200 kilo ile sınırlı
Gelişmiş ülkelerde bu rakam 500-600 kiloyu buluyor
Sektör temsilcileri Türkiye’nin bu alandaki sorunun küçük işletmelerin yaygınlığına bağlıyor ve AB’ye uyum için Türkiye’de öncelikle büyük işletmelerin desteklenmesi gerektiğinin altı çiziliyor
Forumacil
com
Ne Yediğimizi Bilmiyoruz
Hakkında
Ne Yediğimizi Bilmiyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul