Yalnız Mesajı Göster

Patlamış Mısırda Yüksek Miktarda Antioksidan Çıktı

Eski 10-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlamış Mısırda Yüksek Miktarda Antioksidan Çıktı




Patlamış mısırda yüksek miktarda antioksidan çıktı

Bilim adamları, patlamış mısırda yüksek miktarda antioksidan madde bulunduğunu tespit etti

Daily Mail gazetesinin haberine göre, ABD'de yapılan araştırmada, patlamış mısırın içinde meyve ve sebzelerde bol miktarda bulunan "polyphenol" antioksidan maddesine rastlandı Bu madde kalp hastalıkları, kanser ve diğer hastalıklarla mücadeleye, vücudun direncini artırması açısından yardımcı olmasıyla biliniyor

Araştırmayı yapan grubun başkanı, Pennsylvania'daki Scranton Üniversitesi'nden kimyager doktor Vinson, patlamış mısırın içinde yüksek seviyelerde polyphenola rastlamalarına çok şaşırdıklarını, bunun nedeninin de büyük olasılıkla bu yiyeceğin işlem görmemiş olmasından kaynaklandığını ifade etti



Alıntı Yaparak Cevapla