10-15-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hafızayı Kuvvetlendiren Yiyecekler
Hafızayı kuvvetlendiren yiyecekler
Turpgiller: Brokoli, Brüksel lahanası, lahana, karnıbahar…
Yeşil yapraklı sebzeler: Ispanak, kara lahana, semizotu…
Antosiyonin içerikli besinler: Çilek, kiraz, böğürtlen, kuş üzümü, patlıcan, üzüm, erik, kırmızı soğan, kırmızı elma, pancar…
Kuersetin içerikli besinler: Soğan, pırasa, kiraz domates, brokoli, kuş üzümü, kayısı, elma ve üzüm…
Folik asit de hafızayı güçlendirir
Yapılan bir araştırma Folik asit takviyesinin yaşlılarda hafızayı ve zihni kuvvetlendirdiğini ortaya çıkarmış Hollandalı bilim adamlarının yaptığı araştırmada, her gün folik asit takviyesi alan 50-70 yaşları arasındaki erkek ve kadınların hafıza durumunun, kendilerinden 5 yaş küçük deneklerinkiyle aynı seviyede olduğu tespit edilmiş Günlük folik asit takviyesinin bu yaş grubundaki insanlarda zihin gücünü geliştirdiği bu şekilde ortaya çıkmış oldu
Balık ye, balık hafızalı olma
Yine yapılan bir başka araştırma balık yemeyenlerin, haftada bir öğün yiyenlere göre daha fazla hafıza kaybı yaşadığını göstermiş Balık yiyenler kendilerinden 3 yaş genç insanların ortalama hafıza ve düşünme kapasitesine sahip olabiliyormuş Haftada üç öğün balık veya üç gün 330 mg balık yağı hapı almanın, hafızayı güçlendirecek ‘Omega 3’ yağ asitlerini almamıza yardımcı olduğunu da hatırlatalım
|
|
|