Konu
:
Piti Kebabı Kebab Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Piti Kebabı Kebab Tarifi
10-15-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Piti Kebabı Kebab Tarifi
MARİNE EDİLMİŞ KUZU BUDU Malzemeler
1,5 kg kuzu butu
Taze karabiber
LİMON YAPRAĞI MARİNADI
2 diş sarımsak
Çeyrek bardak zeytinyağı
Çeyrek bardak limon suyu
1 yemek kaşığı ufalanmış mercanköşk
1 yemek kaşığı iyice ufalanmış kekik
KUZU BUDU TARİFİ
Kuzu butlarını karabiberledikten sonra yayvan bir kaba yerleştirin
Marine etmek için sarımsak, yağ, limon suyu, mercanköşkü ve kekiği derin bir kapta karıştırın
But parçalarını marinada bulayıp kalan marinadı üzerine dökün
Ağzını kapatarak gece boyunca dolapta bekletin
Barbeküyü orta sıcaklığa getirin
But parçalarını marinad sosunun içinden çıkarın ama sosu atmayın
Az yağlanmış barbeküde budu pişirin
Pişirdiğiniz eti birkaç kez çevirin ve üzerine kalan marinad sosunu sürün
10-15 dakika ya da dilediğiniz kadar pişirilmiş eti Sıcak olarak servis edin
Tabağınızı haşlanmış sebze veya patates püresi ile süsleyebilirsin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul