Yalnız Mesajı Göster

Pastırmalı Tarak Kebabı Kebab Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pastırmalı Tarak Kebabı Kebab Tarifi




Kullanılan malzemeler :Süre
N/A
Zorluk Derecesi:
N/A
Kaç Kişilik
4
500 gr dondurulmuş veya taze tarak, ikiye bölünmüş
150 ml tavuk suyu
Tuz ve karabiber
3 yemek kaşığı doğranmış taze maydanoz
1 diş sarımsak, iyice doğranmış
10 ince dilim çemensiz pastırma
40 gr tereyağı, eritilmiş[*]4 limon parçası, süslemek içinHazırlıkALTERNATİF: Bu kebabı tarak yerine iri karides ile yapabilirsiniz Karideslerin arasına defne yaprakları, soğan dilimleri ve limon parçalan da konabilir[*]SERViS ÖNERiLERi: Karışık yeşil salata veya sade ya da bademli pilavla servis yapınTarifin HazırlanışıAyıklanmış tarakları bir tencereye koyup balık suyunu ekleyin Tuz ve karabiberle tatlandırın
Orta ateşte bir taşım kaynatın Ateşi kısıp tencerenin kapağını kapatarak 5 dakika pişirin Karidesleri iyice süzün ve kurulayın
Düz bir tabakta maydanoz ve sarımsağı karıştırın Tarakları bu karışıma iyice batırıp bir kenara kaldırın
Izgarayı yüksek ateşte ısıtın
Tarak ve pastırma dilimlerini şişlere geçirin
Şişleri ızgaraya koyup üzerlerine fırçayla erimiş tereyağını sürün 10-12 dakika devamlı çevirerek ızgarada pişirin[*]Servis tabağına aldıktan sonra limon parçalarıyla süsleyip sıcak servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla