Yalnız Mesajı Göster

Pastırmalı Tarak Kebabı Kebab Tarifi

Eski 10-15-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pastırmalı Tarak Kebabı Kebab Tarifi




BİBERİYELİ KUZU PİRZOLASI Malzemeler

12 kalem kuzu pirzolası

4 dal taze biberiye

1 çorba kaşığı zeytinyağı

4 dal taze veya kuru kekik

KUZU PİRZOLASI TARİFİ

Kuzu pirzolasının kemik kısımlarındaki etleri kasabınıza temizlettirin ya da kendiniz temizleyin Kemiklerin uzunca bırakılması tabakta daha hoş görülmesini sağlar Etleri biberiye ve kekik parçalanna bastırarak, yüzeylerine yapışmasını sağlayın Taze kekik ve biberiye ateşe oldukça dayanıklıdır Kurutulmuş kekik ve biberiye ise ızgarada hemen yanarak kömürleşecektir, bu sebepten etlerin pişmesine yakın üstlerine serpmek daha doğrudur Zeytinyağı ile yağlayarak ve sadece bir kez çevirerek, kızgın barbeküde pişirip, tuz ve biberle lezzetlendirin Pirzolayı pilav ya da domates soslu makarna ile servis edin


Alıntı Yaparak Cevapla