10-15-2012
|
#2
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Cevizli Havuç Salatası Salatalar Tarifi
SOSLU TAVUK KÖFTESİ Malzemeler
4 soğan, 8 domates, 10 dal taze biberiye
1 çay bardağı zeytinyağı
1 kg tavuk kıyması
3 soğan, 6 dilim bayat ekmek içi
1 yumurta, 6 dal maydanoz, 1 çay kaşığı köri
Tuz, karabiber
Sos malzemeleri 3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 kaşık kıyılmış maydanoz, 1 tatlı kaşığı tane kırmızıbiber
3 diş ezilmiş sarımsak
SOSLU TAVUK KÖFTESİ TARİFİ
Köfte için soğanları soyup rendeleyin Maydanozları kıyın Ekmek içini ufalayın veya rendeleyin Tavuk kıyması, soğan, ekmek içi, yumurta, maydanoz, köri, karabiber ve tuzu çukur bir kaba alıp yoğurun Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp elinizde yassılaştırın Üzerlerine yağ sürün Soğanları soyup ortadan ikiye kesin Domatesleri soyup ortadan ikiye kesin Soğan, biberiye ve domatesleri zeytinyağında bekletin Köfte, soğan, biberiye ve domatesleri ızgara ya da mangalda iki taraflı pişirin Sos için zeytinyağı, sarımsak, maydanoz ve tane biberi bir kasede karıştırın Köfteleri sos ile servis yapın Dilerseniz sosu kızarmış ekmeklerin üzerine sürüp köfteleri üzerine yerleştirerek servis yapabilirsiniz
|
|
|