Konu
:
Patates Püreli Kebap Tarife Ait Bilgiler
Yalnız Mesajı Göster
Patates Püreli Kebap Tarife Ait Bilgiler
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patates Püreli Kebap Tarife Ait Bilgiler
Patates Püreli Kebap Tarife ait bilgiler
MALZEMELER
5-6 adet büyük boy patates
1 tutam rendelenmiş muskat
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
yeterli miktarda tuz
yeterli miktarda karabiber
2 adet yumurta
1/2 kg dana kuşbaşı et
4 çorba kaşığı margarin
2 adet domates
1/2 demet maydanoz
6 adet ince dilim kaşar peyniri
HAZIRLANIŞI
Patatesleri haşlayıp püre haline getirin
Tepsiye yaydıktan sonra suyunu çekmesi için 10 dakika kadar fırına verin
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın
Biraz soğuduktan sonra içine bir tutam rendelenmiş muskat, bir çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, tuz, yumurta ve karabiber koyup iyice karıştırın
Ayrı bir tencereye eti alın ve içine 3 çorba kaşığı yağı koyup kendi suyu ile kavurun
Tuz ve karabiber de ilave ettikten sonra bir kenarda bekletin
Hazırlanan patates püresinin yarısını yağlanan tepsiye boşaltın ve yayın
Üzerine eti koyun ve yayın sonra domates dilimlerini dizin, maydanozları bütün olarak bölmeden dizin
1 çorba kaşığı margarini eritin ve üzerinde gezdirin
En üste kalan patates püresini koyun ve onu da yayın en son olarak onun da üstüne kaşar peyniri dilimlerini dizin
Önceden ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul