10-15-2012
|
#2
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çerkez Salatası Salatalar Tarifi
Malzemeler
1 5 su bardağı dövülmüş ceviz içi
2 su bardağı tavuk suyu
3 diş ezilmiş sarımsak
1 adet ıslatılıp sıkılmış ekmek içi
500 gram haslanmış taze fasulye
2 adet jülyen (kibrit çöpü seklinde) doğranmış kırmızı biber
1 adet tavuk, 1 'er çay kaşığı pulbiber ve karabiber, 1 tatlı kaşığı tuz, 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı, 5 adet yarım ceviz içi
ÇERKEZ SALATASI TARİFİ
Tavuğu haslayıp etlerini didin Çukur bir kapta tavuk suyu, ceviz içi, ekmek ve sarımsağı iyice karıştırın ve sos haline getirin Tavuk etini, haşlanmış fasulyeyi (fasulyeden 1 su bardağı kadarını ayırın), tuz, karabiber, kırmızı biberi ilave edip karıştırın Bir kahve cezvesinde zeytinyağını kızdırıp pulbiberi ekleyin Yağ renk alınca, biberler kararmadan cezveyi ocaktan alın Salatayı servis tabağına koyup düzeltin Üzerini, ayırdığınız haşlanmış fasulye ve ceviz içleri ile süsleyin Biberli yağı salatanın üzerine gezdirerek servis yapın
|
|
|