10-15-2012
|
#1
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Protein Kebabı Kebab Tarifi
Protein Kebabı Hazırlama Süresi: 15
Pişirme Süresi: 60
Kişi Sayısı: 8
Malzemesi:
500 gr kuşbaşı dana eti 2 su bardağı kültür mantarı Yarım adet limonun suyu 1 yemek kaşığı zeytinyağlı margarin 1 çay kaşığı tuz, karabiber Garnitür için; 8 adet patlıcan 1 adet kırmızı biber (çuşka) 6 dal yeşil soğan 1 tatlı kaşığı zeytinyağı 4-5 diş sarımsak 1 çay kaşığı limon suyu Tuz
Tarifi:
• Önce mantarları iyice yıkayıp, saplarını ayırın ve limonlu suda 15-20 dakika bekletin
• Tencerede margarini eritin ve içine süzdürdüğünüz mantarları ve saplarını, kuşbaşı etle beraber alın
• Kısık ateşte et suyunu bırakıp çekinceye dek soteleyin
• Karabiber, tuz ve 3 su bardağı sıcak su ekleyerek, kısık ateşte 60 dakika pişirin
• Et pişerken patlıcanları ve kırmızı biberi yıkayıp, kurulayın
• Ocak üzerinde ya da közleme tenceresinde közleyin
• Akan soğuk su altında patlıcanların kabuklarını soyup, kararmamaları için limonla ovun
• Biberlerin kabuğunu soyup, şerit şerit doğrayın
• 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, ezilmiş 4-5 diş sarımsak, tuz ve 1 çay kaşığı limon suyu ile közlenmiş patlıcanları ve biberi karıştırın
• Pişen mantarları etin yanına garnitür olarak koyun
• Üzerine yeşil soğanları uzun uzun doğrayarak serpin ve servis yapın
|
|
|
|