Konu
:
Acem Kebabı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Acem Kebabı Tarifi
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Acem Kebabı Tarifi
Acem Kebabı - Malzemeler - İçindekiler
500 gr kuzu kemiği
1 kg kuşbaşı et
1 fincan nohut
1 fincan kuru bakla
2 adet soğan
1 adet domates
3 bardak sıcak su
yarım limon
tuz
Acem Kebabı - Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?
Akşamdan ıslattığımız nohut ve baklayı haşlayın ve süzün
Toprak kap içine kemik, et, soğan, bakla, nohut, 1bardak su ve az tuz katarak pişirin, kaynayınca altını kısın kapağı kapalı şekilde 1saat kadar pişirin
Zamanı dolunca kabuksuz doğranmış domates, limon suyu ve 2bardak suyu katıp tekrar kaynatın
Yemek pişince eti, kemiği ve bakliyatı ayrı kaplara koyun
Suyunu da ayırın
Ayırdığınız bakliyatı makineden geçirerek püre yapın
Servis tabağına püreyi yayın; üzerine ve çevresine de etleri yerleştirerek sıcak olarak servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul