Konu
:
Patlıcanlı Tencere Kebabı Tarife Ait Bilgiler
Yalnız Mesajı Göster
Patlıcanlı Tencere Kebabı Tarife Ait Bilgiler
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patlıcanlı Tencere Kebabı Tarife Ait Bilgiler
Patlıcanlı Tencere Kebabı Tarife ait bilgiler
MALZEMELER
1 kilo kemikli koyun eti veya pirzola
2 adet soğan
2 adet domates
4 adet patlıcan
4-5 adet sivri biber
1 fincan ayçiçek yağı
1 çorba kaşığı margarin
Yeterince tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Patlıcanları soyup, uzunlamasına dörde böldükten sonra enlemesine ikiye kesin
Bolca tuzlayıp süzgece bırakın
Etleri çelik ya da kalın dipli bir tencerede bir kaşık margarinle çevirerek kızartın
Çentilmiş soğanları ve karabiberi de ekleyerek, bir bardak sıcak su ilavesiyle pişmeye bırakın
Suyu azaldıkça sıcak su ekleyin
Öte yandan siyah suyu çıkan patlıcanları iyice yıkayıp kurulayın, ve ayçiçek yağında çevirerek kızartın
İyice yumuşayan etleri bir tencereye suyu ile yerleştirin, patlıcanları da üste dizin, domates ve biber dilimleri ile süsleyip, kendi suyu ile 10 dakika kısık ateşte pişirin
Sıcak sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul