Yalnız Mesajı Göster

Pratik Buğdaylı Bezelye Püreli Kebap Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pratik Buğdaylı Bezelye Püreli Kebap Tarifi




Pratik Buğdaylı Bezelye Püreli Kebap Tarifi

Malzemeler :

* 300 Gr Kuzu Eti
1 Su B Haşlanmış Nohut
1 Soğan
3 Diş Sarımsak
2 Defne Yaprağı
1 Çorba K Domates Salçası
Sıvıyağ
Tane Karabiber
Tuz
Su

* Püresi İçin:
1 Kase Haşlanmış Bezelye
1 Su B Haşlanmış Buğday
1 Çay B Süt
1 Çorba K Tereyağı
Tuz

Hazırlanışı:

Tencereye sıvıyağı dökün ve doğranmış kuzu etini kavurun Soğanları ve sarımsakları doğrayın Kavurduğunuz etin üzerine soğanı, sarımsağı,defne yapraklarını ve tane karabiberi koyup karıştırın Salçayı da ilave edip karıştırdıktan sonra kapağını kapatıp pişmeye bırakın

Püreyi hazırlarken; tereyağını, sütü ve bezelyeyi doğrayıcıdan geçirin Küçük bir tencereye alın Üzerine buğdayı ve tuzu ilave edip karıştırın Biraz ocağa koyun

Pişen kuzu etini kapatmadan evvel haşlanmış nohutu ekleyin Bir süre daha piştikten sonra altını kapatın Çukur servis tabağının kenarlarına sosu dökün Boş kalan orta kısma da kuzu etlerini alın



Alıntı Yaparak Cevapla