10-15-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patlıcan Ezme Salatası Nasıl Yapılır
Patlıcan Ezme Salatası Nasıl Yapılır
Malzemeler
3 orta boy patlıcan,
2 diş sarmısak,
4-5 adet taze ceviz,
3 yemek kaşığı
zeytinyağı,
1 yemek kaşığı limon suyu,
tuz
Patlıcanları yıkayıp kuruladıktan sonra ince uçlu bir bıçağı saplayarak herbirinin üzerinde üç dört ince yarık açın, ocak üstünde çevirerek közleyin Pişen patlıcanların kömürleşmiş kabuklarını musluk altında soyun, saplarını kesin ve içinde limon suyu bulunan kaba yatırın Sarmısakları soyun, ince ince kıyın Taze cevizleri zedelemeden kırın, ince açık sarı zarlarını soyun, elinizle küçük taneler haline getirin Salata tabağında limonda beklemiş közlenmiş patlıcanları ince kıyın, sarmısak, ceviz, zeytinyağı, limon suyu ve tuzu ekleyip karıştırın Közlenmiş patlıcanı ezerek sadece sarmısaklı yoğurt veya sadece zeytinyağı ve limon ile karıştırıp sofraya getirebilirsiniz Bu salataya mevsiminde kıyılmış taze fındık da değişik bir tad verir
|
|
|