10-15-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Akdeniz Usulu Köfte - Köfte Tarifleri
Akdeniz Usulu Köfte
Malzemeleri :
500 gr Dana Kıyma
1 Adet Yumurta
5 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
7 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
100 gr Körpe Havuç
1 Adet Kereviz
Kereviz Yaprağı
2 Kutu Soyulmuş Domates Konservesi
200 gr Arpacık Soğanı
4 Diş Sarmısak
2 Dilim Tost Ekmeği
Yarım Demet Maydanoz
1 Küçük Demet Fesleğen
4 Adet Ançuez Fileto
80 gr Kurutulmuş Domates
80 gr Ceviz İçi
Tuz karabiber pulbiber
Hazırlanışı :
Kereviz yapraklarını yıkayın, kurulayın ve incecik doğrayın Havuç ve kerevizi ayıklayıp mutfak robotunda kıyın Soyulmuş domatesleri süzüp suyunu bir kaba toplayın ve doğrayın
Soğanları kıyın Soğanların yarısını, 2 diş ezilmiş sarmısağı, havucu, kerevizi ve domates parçalarını 4 yemek kaşığı zeytinyağında kavurun Domates suyunu ilave edin, toz ve karabiber koyup 30 dakika hafif ateşte pişirin
Cevizleri ince doğrayın, kurutulmuş domatesleri kıyın Kalan soğan, sarmısak ve cevizleri 3 yemek kaşığı zeytinyağında çevirin Tost ekmeğini doğrayın ve mutfak robotunda ufalayın Maydanoz, fesleğen ve ançuezleri de incecik kıyın
Kıymayı yumurta, tost ekmeği, kurutulmuş domates, cevizli karışım, maydanoz, fesleğen ve ançuezleri yoğurun, yoğururken tuz ve karabiber ilave edin
Kıymalı karışımdan 16 köfte hazırlayın Kızgın yağda ve orta ateşte kızartın
Köfteleri sıcak domates sosunun üzerine koyun, üstlerine kereviz yaprakları serpiştirip servis yapın
|
|
|