10-15-2012
|
#2
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Elma Salatası Salatalar Tarifi
ACILI KUZU KEBABI Malzemeler
750 gr yağsız kuzu kıyması
3 çorba kaşığı ince doğranmış maydanoz
1 çay kaşığı köfte baharı
2 çorba kaşığı domates püresi
2 adet soğan
Yarım bardak ufalanmış ekmek
2 yumurtanın beyazı
Yoğurt Sosu İçin1 çorba kaşığı tereyağı, 2 diş sarımsak 1 adet soğan, 1 çay kaşığı domates püresi, 2 çorba kaşığı az acılı sos, 1 çorba kaşığı limon suyu, 1 çay kaşığı acılı ezme
KUZU KEBABI TARİFİ
Barbeküyü orta sıcaklığa getirin Eti, maydanozu, köfte baharını, domates püresini, rendelenmiş soğanı, ufalanmış ekmeği ve yumurtaları derin bir kapta iyice karıştırın Karışımı sosis şeklinde 8 eşit parçaya ayırın ve hafif yağlanmış 8 şişe dizin Az yağlanmış barbeküde çevirerek 10-15 dakika pişirin Derin bir sos kabında yağı orta ateşte eritin İçine ezilmiş sarımsak ve ince doğranmış soğanı ekleyerek 1 dakika kadar pişirin Domates püresini, acı sosu, limon suyunu ve acılı ezmeyi ekleyerek kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin Kebapların üzerine hazırladığınız sosu dökerek servis edin
|
|
|