10-15-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tahinli Karnıbahar Salatası Nasıl Yapılır
Tahinli Karnıbahar Salatası Nasıl Yapılır
Karnıbaharın yeşil yapraklarını ayıklayın, dip kısrmını hafifçe oyarak çıkartın, zedelemeden 3-4 parmak büyüklüğünde parçalara ayırın, içinde tuz ve sirke bulunan kaynamakta olan suya atarak, yumuşayıncaya kadar haşlayın
Malzemeler
1 adet orta boy karnıbahar,
yarım su bardağı tahin,
2 diş sarmısak,
2 yemek kaşığı zeytinyağı,
1 limonun suyu, tuz, kırmızı pul biber
Karnıbaharın yeşil yapraklarını ayıklayın, dip kısrmını hafifçe oyarak çıkartın, zedelemeden 3-4 parmak büyüklüğünde parçalara ayırın, içinde tuz ve sirke bulunan kaynamakta olan suya atarak, yumuşayıncaya kadar haşlayın, suyunu süzün ve çatalla ezin Sarmısakları ayıklayın, biraz tuz ile havanda ezin Ezilmiş sarmısaklara, tahin, limon suyu, tuz ve zeytinyağını katın, iyice karıştırın, karnıbaharın üzerine dökün Salatanın üzerine, kırmızı pul biber ekip sofraya getirin Tahinli karışım koyu olduğu takdirde biraz su ekleyerek inceltebilirsiniz Tarifte sadece sarmısağı havanda döverken koyulan tuz ile yetinilmiştir Sarmısağı başka bir aletle ezerseniz ayrıca tuz koymanız gerekir
|
|
|