Yalnız Mesajı Göster

İzmir Usülü Deniz Börülcesi Salatası

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İzmir Usülü Deniz Börülcesi Salatası




İZMİR usulu deniz börülcesi salatası
Malzemeler:
2 demet deniz börülcesi
limon , 2-3 diş sarımsak
sızma zeytinyağı

Yapılışı: Deniz börülceleri temizlenir Kumları gidene kadar çok iyi yıkanır Bir tencerede su kaynatılır, kaynayan suyun içine deniz börülceleri atılır Yaklaşık 10-12 dakika haşlamak yeterlidir Ne çok pişirin ,ne de az haşlayın Kıvamını anlamak için haşlanan börülceden bir çatal yardımıyla bir tane alın kılçıkları hemen sıyrılıyorsa olmuş demektir Haşlanan börülcelerin suyunu süzün Ilınınca deniz börülcelerini kılçıklarından sıyırın Suları iyice süzülsün diye süzgeçte bir süre bekletin Salata tabağına alın Bir kapta 2-3 diş sarımsağı ezin az tuzlaYarım limon suyu sıkın Sızma zeytinyağı ekleyin yettiğince Bir güzel harmanlayın Deniz börülcesi tuz içerdiği için fazla tuz istemez
Deniz börülceleri haşlanıp kılçıklarından temizlendikten sonra,sos eklenmez Üstüne sarımsaklı yoğurt hazırlayıp dökerseniz o da ayrı bir lezzettir



Alıntı Yaparak Cevapla