10-15-2012
|
#7
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İzmir Usülü Deniz Börülcesi Salatası
İZMİR usülü deniz börülcesi salatası
PİYAZ
MALZEMELER:
Yarım kg piyazlık kuru fasulye(iri taneli)
2 baş orta boy soğan
1fincan sızma zeytinyağ
1fincan sirke, 5-6 tane zeytin
yarım demet maydanoz,domates,pul biber
YAPILIŞI:
Fasulyeleri geceden suya ıslatıp bırakın Islattığınız fasulyelerin suyunu süzün, iyice yıkayın, haşlanması için tencereye koyun Haşlanan fasulyelerin suyunu süzün Soğanları piyazlık doğrayın ,tuzla hafifçe oğun ,yıkayın ,süzülmeye bırakın maydanozları ince ince kıyın
Salata tabağına fasulyeleri alın, üstüne soğanları koyun zeytinyağı, sirkeyi dökün yeterince tuz koyun pul biber ekleyin karıştırın Kıyılmış maydanozlarla süsleyin Üzerlerine zeytin tanelerini koyun domates dilimleriyle süsleyin
|
|
|