10-15-2012
|
#2
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yörük Kebabı Kebab Tarifi
TARHUN OTU SOSLU BONFİLE Malzemeler
4 adet dövülmüş bonfile
20 adet mantar
Yarım çay kaşığı zeytinyağı
8 adet kiraz veya küçük domates
1 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı et suyu
1 çay kaşığı tarhana otu
1 çay kaşığı mısır nişastası
8-12 adet arpacık soğanı
Yarım çay bardağı üzüm sirkesi
SOSLU BONFİLE TARİFİ
Kızdırılmış bir tavada önce soğanlan sıvı yağda öldürün, mantarlan ilave ederek renk alana kadar tahta bir kaşıkla kanşorarak sote edin Son 1-2 dakika kiraz domatesleri, kabuklarını soymadan tavaya atın Sote ettiğiniz sebzeleri sıcak bir kapta bekletin Yağını süzmeden aynı tavayı kullanarak et suyunu, sirkeyi ve tarhun otunu su 1/3 oranına düşünceye kadar kaynatın Üste biriken yağı kaşıkla yüzeyden alarak atın Bonfileleri sıvı yağ ile yağlayarak ateşin üzerine koyun, sadece bir defa çevirerek pişirin Tuzlayıp, biberleyip, erimiş tereyağı ile fırçalayın Bir çay kaşığı mısır nişastasını sosa yedirerek kalınlaştırın Bonfileleri, sote sebzeleri ve sosu aynı tabakta buluşturun, taze tarhun yapraklarıyla veya sap maydanoz ile dekore ederek servis edin
Şifalı Bitkiler bölümümüzde de bulabileceğiniz Tarhun Otu ülkemizde Erzurum, Gaziantep ve Şanlıurfa da yetişir, aktar ve baharatçılarda kurutulmuş olarak satılır Özellikle salatalarda, omlet, piliç, soğuk etler ve hardallarda kullandır Güzel bir kokusu vardır ve lezzet veren şifalı bir bitkidir Hazımsızlığı giderir Mide hastalıklarında faydalıdır Mide ve bağırsak gazlarını giderir Bağırsak solucanlarını düşürür Kadınlarda adet döneminin ağrısız olmasını sağlar
|
|
|